Filpuksen leikkipuistossa odotetaan lapsia

sos. ohjaaja Mikko Iivonen
Sosiaaliohjaaja Mikko Iivosen mukaan kyltintekijältä on unohtunut leikkipuisto Filpuksen nimi pois ja pihakin on kartassa todellista pienempi. Korvaava kyltti on tulossa. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Filpuksen leikkipuiston uutuudenkiiltävät väliaikaistilat avautuivat elokuussa saman katon alla avatun päiväkoti Longinojan naapuriin. Leikkipuiston puolella on tällä hetkellä hyvin tilaa, sillä tieto avaamisesta ei ole kiirinyt kunnolla tai lapsiperheissä vältellään puistopalveluja koronatilanteen takia.

Filpuksenpuiston kulmassa seisoo vierekkäin peräti kaksi kaksikerroksista väistötilaa, jotka toimivat evakkotiloina niin pitkään, että Malmin seudulle rakentuu uusia päiväkoteja ja leikkipuisto.

Noin vuosi sitten osoitteeseen Vilppulantie 17 avattiin väistötilat lähistöltä siirtyneelle päiväkoti Vilppulalle sekä Ylä-Malmin puolelta muuttaneelle Suvelle.

Uudempi väistötila on avattu elokuun alussa osoitteeseen Ampujantie 1. Tilat on tuoreen päätöksen mukaan vuokrannut päiväkoti Longinojan ja leikkipuisto Filpuksen toimitiloiksi kasvatuksen ja koulutuksen toimiala (kasko).

Filpuksella ja Longinojalla oli lyhyt muuttomatka, sillä molempien entiset rakennukset ovat kivenheiton päässä osoitteessa Ampujantie 3. Ne odottavat purkua. Jos aikataulu pitää, niiden paikalle valmistuu uudistilat parin vuoden kuluttua. Nykyisiin väistötiloihin tulee toinen toimija.

Entiseen verrattuna leikkipuiston leikkimisalue on kutistunut. Tilannetta paikkaa se, että päiväkodin työntekijöiden kanssa on sovittu, että hoitolasten ollessa sisällä voi leikkipuisto käyttää koko pihaa. Leikkipuiston lapset siirtyvät omaan aidattuun pihatilaan silloin, kun päiväkodin lapset ulkoilevat.

– Kyllä tänne hyvin mahtuu, ja nyt voimme vielä käyttää myös vanhan leikkipuiston pihaa, sillä purkaminen ei ole vielä alkanut. Tänne uuteen puistoon on myös saatu lapsille tekonurmikenttä, josta vaikuttaisi tulevan suosittu pelipaikka, kertoo leikkipuisto Filpuksen uutena työntekijänä aloittanut sosiaaliohjaaja Mikko Iivonen.

Hän odottaa leikkipuiston muiden ohjaajien kanssa, että yhä useampi lapsi vanhempineen löytäisi taas Filpukseen.

– Hygienia on nyt toiminnassa korostetusti mukana. Käsidesiä on tarjolla ja sairaana tai oireisena tänne ei voi tulla, Iivonen ohjeistaa.

Leikkipuiston sisälle pääsee sinisestä ulko-ovesta, josta kulkevat tiloihinsa myös esikoululaiset. Päiväkodin 120 hoitolapselle on varattu paviljongin pohjoispää sekä yläkerta.

Koronan takia kaupunki ei ole antanut helsinkiläisleikkipuistojen tiloja alueen paikallisille toimijoille.

Pirjo Pihlajamaa