Koilliseen lisää kaupunkipyöriä?

Kaupunkipyörät Viikinmäessä
Viimeksi kaupunkipyöräkysely toi fillariasemia Viikkiin, mihin niitä nyt toivotaan? Kuva Janina Issakainen

Kaupunkipyöräkausi jatkuu tänä vuonna lokakuun loppuun. Parhaillaan on käynnissä kysely siitä, mihin kaupunkipyöriä tulevaisuudessa toivotaan. Edellinen kyselykierros toi kaupunkipyörät Viikkiin.

Kaupunkipyörät ovat olleet käytössä Helsingissä jo vuodesta 2016. Suositun palvelun laajentamista kattamaan yhä suurempaa osaa kaupungista harkitaan parhaillaan. Kerrokantasi -sivuston kautta kerätään karttakyselyn avulla kaupunkilaisten toiveita ja ajatuksia tulevasta laajennuksesta 13.9. asti.

Mahdollisen laajennuksen kaupunkipyöräasemia tullaan sijoittamaan erityisesti työpaikka- tai palvelukeskittymien ja raideliikenteen pysäkkien läheisyyteen. Järjestelmän toimivuus ja käyttäjäystävällisyys edellyttävät asemien sijoittamista tarpeeksi lähelle tosiaan.  

HKL kysyi kaupunkilaisten mielipidettä uusien asemien sijoittelusta Kerrokantasi-sivustolla myös edellisen laajennuksen yhteydessä, silloin vastauksia saatiin huimat 8336 kappaletta. Toiveiden perusteella kaupunkipyöräasemia saatiin muun muassa Viikkiin. Pyörien saatavuus löytyy Reittioppaasta kaupunkipyöräkauden aikana. Koillis-Helsingissä on yhteensä seitsemän kaupunkipyöräasemaa, jotka sijaitsevat Pihlajamäessä, Pihlajistossa, Viikissä, Viikinmäessä ja Latokartanossa.

Lauantaina käynnistyy Pyöräilyviikko, jonka maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille voivat osallistua kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät.

Omaa pyörää ei tarvitse omistaa, vaan mukaan voi lähteä myös kaupunkipyörällä. Tapahtumia on eri puolilla pääkaupunkiseutua, Koillis-Helsinkiä lähimmät tapahtuvat löytyvät Tikkurilasta ja Maunulan majalta.

Teija Loponen