Turvallisesti tapahtumiin

Syyskauden toiminta on lähtenyt käyntiin. Pitkään etätöissä olleet sekä vapaaehtoisessa kotikaranteenissa eläneet ikääntyneemmät kaipaavat jo sosiaalisia tapahtumia ja virikkeitä itselleen. Säännöllisten harrastusten lisäksi tarjolla onkin jo taas teatteria, konsertteja, erilaisia tapahtumia ja muita huvituksia. Malmitalolla ohjelmatarjontaa on myös, mutta esimerkiksi väliaikatarjoilut on jätetty turvallisuussyistä väliin. Samoin Malmin Työväen näyttämöllä karsitaan teatteriesityksistä pois narikka ja tarjoilut, jotta kohtaamisia tulee mahdollisimman vähän ja turvavälit säilyvät. Kaikissa livetapahtumissa eletään nyt lyhyillä peruutusajoilla.

Urheilukentillä pelataan kuin ennenkin, mutta katsojat sijoittuvat väljemmin. Sisäliikunnassa on erityisen tärkeää muistaa mennä paikalle vain terveenä. Oma ja muiden turvallisuus on myös jokaisen omalla vastuulla, ei vain järjestäjien, mikä seikka tuntuu välillä unohtuvan. Varmuuden vuoksi osa perinteisistä tapahtumista on siirtynyt verkkoon. Puistolan taidenäyttely toteutetaan tänäkin vuonna, mutta tällä kertaa digitaalisesti verkkoesittelynä. Sitä voi käydä katsomassa ensi viikolla Puistolan kirjastossa pidettävissä näyttelyhetkissä, ellei halua teoksia tutkia omalta kotikoneeltaan linkin kautta.

Suhtautuminen kasvomaskeihin jakaa ihmisiä. Toiset kokevat ne turhiksi, osa uskoo turvaavansa myös omaa terveyttään niitä käyttämällä. Etenkin sisällä pidettävissä tilaisuuksissa toivotaan yleisön käyttävän suusuojia, vaikka itse esiintyjät ovatkin suojaimitta käytännön syistä. Erityisesti suurempien liikennemäärien Malmilla näkee bussipysäkkien lähellä usein käytettyjä kasvomaskeja maassa lojumassa. Eräs lukija soittikin aiheesta ja ihmetteli, miten niiden laittaminen roska-astiaan tai taskuun voikin olla niin vaikeaa. Hän kummasteli myös, miksi ympäristön ja ilmaston tilasta ollaan huolissaan, mutta roskaamisesta ei. Sekin on meidän kaikkien vastuulla.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliIsomummin lorukirjasta löytyy peikkoja, keijuja ja menninkäisiä
Seuraava artikkeliMalmin tornista 37 – Malmin lentoasema ja Olympiastadion