Kaksi katua aiotaan kunnostaa Pukinmäessä

Asteritie
Pukinmäen uuteen kerrostaloon johtava Asteritie on tarkoitus leventää koko matkalta, jotta tielle saa ajoradan lisäksi jalkakäytävän ja katuparkkipaikkoja. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Helsingin kaupunkiympäristötoimialan liikenne- ja katusuunnittelupalvelu on saanut valmiiksi kaksi katusuunnitelmaehdotusta Pukinmäessä. Ne koskevat Asteritietä ja Eskolankaarta. Molemmat ehdotukset ovat nyt vapaasti kommentoitavissa.

Eskolankaaren katusuunnitelmaehdotusta edeltänyt katuluonnos on ollut nähtävillä jo vuodenvaihteessa. Lisäksi siihen oli mahdollisuus tutustua yleisötilaisuudessa Malmilla viime joulukuussa, jolloin kaupunkisuunnittelijat esittelivät useita Koillis-Helsinkiä koskevia suunnitelmia.

Eskolankaari on lyhyt tieosuus Malminkaaren ja Eskolantien välissä, josta pääsee kääntymään rakentumassa olevan liikerakennuksen tontille. Pukinmäkeen johtava autotie voi päivittäistavarakaupan avaamisen jälkeen ruuhkautua. Siksi jo nyt varaudutaan lisäkaistan rakentamiseen Eskolankaarelta Malminkaarelle Kehä 1:n suuntaan. Ensi vaiheessa sitä ei vielä tehdä.

Asteritietä on tarkoitus leventää Asteritie 5,5 metriin, jotta kadulle saa sekä ajoradan että jalkakäytävän alkaen Resedatien risteyksestä kadun loppuun asti. Muutos mahdollistaa vieraspysäköinnin kadun varressa. Samalla pysäköintiä saa siirrettyä pois kääntöpaikalta, josta tulee liikennesuunnittelijan mukaan nykyistä toimivampi. Katurakentamisen verottomaksi hinnaksi on ilmoitettu 150 000 euroa.

Asteritietä odottavista muutoksista on kerrottu asemakaavatyön yhteydessä, kun radan varteen alettiin suunnitella Asteritie 3:n kerrostaloa. Kaava sai lainvoiman 2018. Tätä ennen toukokuussa 2017 kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Asteritien alustavan katusuunnitelman.

Molemmat suunnitelmat löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat kohdasta Katu-ja puistosuunnitelmat. Suunnitelmista antaa lisätietoja tiimipäällikkö Silja Hurskainen. Hänet tavoittaa numerosta 09 310 38939 virka-aikana tai sähköpostiosoitteesta silja.hurskainen@hel.fi.

Suunnitelmat ovat esillä myös toimialan pääkonttorissa Työpajankatu 8:n asiakaspalvelun aulassa. Koronatilanteen takia sinne toivotaan ensisijaisesti ihmisiä, jotka eivät voi asioida verkon tai puhelimen kautta.

Aukioloajat voivat muuttua koronatilanteen vuoksi, joten ne kannattaa tarkastaa toimialan verkkosivuilta tai puhelinnumerosta 09 310 22111.

Jos asukkailla tai alueen toimijoilla on suunnitelmaehdotuksiin vielä jotakin lisättävää, voi suunnitelmista tehdä muistutuksen. Se osoitetaan kaupunkiympäristölautakunnalle kaupungin kirjaamon kautta kirjeitse tai sähköpostiin helsinki.kirjaamo@hel.fi. Takaraja on syyskuun 15. päivä kello 15.

Kaupunkiympäristölautakunta päättää katusuunnitelmista nähtävillä olon jälkeen. Katujen rakentamista voidaan alkaa pohjustaa lautakunnan myönteisen päätöksen tultua voimaan. Alustavissa aikatauluissa työt on ajoitettu tälle ja ensi vuodelle.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLeikkipuisto Tapulin pihan peruskorjaus käynnissä: Allas pois, liikennerata tilalle
Seuraava artikkeliTea Dickmanin maalauksista syntyi Luontosuhde