Isomummin lorukirjasta löytyy peikkoja, keijuja ja menninkäisiä

Ulla Welin
Ulla Welin runoili tällä kertaa lapsille. Kuva Teija Loponen

Ulla Welinin 17. kirja Pikku-Peikon Rusettipuumetsä on omistettu lapsosille, pojanpojan tyttärelle, tyttärentyttärenpojan pikkuiselle ja muille pienille piiperöisille.

Tapulikaupungissa asuva ahkera runoilija Ulla Welin on vuosien varrella tehnyt runoteoksia kissoista ja koirista, iloista, suruista, rakkaudesta ja monesta muustakin aiheesta. Nyt ovat vuorossa runot lapsenlapsille monessa polvessa, tosin tekstit sopivat yhtä hyvin ilahduttamaan aikuisten mieltä.

Ulla Welin kertoo, että lorukirjan ideana on herättää samalla niin lukijalle kuin loruja kuuntelevalle lapselle rakkaus suomen kielen rytmiin ja sen moninaisiin mahdollisuuksiin leikitellä riimityksillä.

-Nykyään puhutaan niin paljon fingelskaa, käytetään englantilaisia sanoja. Se on olevinaan kätevämpää, mutta köyhempi kielihän se englanti noin arjessa on. Suomen kieli on kaunis ja rikas ja haluan osaltani nostaa sitä esille, toteaa runoilija.

Ulla Welinin runoissa seikkailevat niin satuhahmot keijukaisista peikkoihin, kuin myös sammakot, sisiliskot ja hiiret.

Hauskat ja sympaattiset runomittaiset tarinat tuottavat iloa kuulijalleen, mutta samalla ne sisältävät pieniä totuuksia elämästä, ystävyyden merkityksestä ja velvollisuuksistakin – ei nimittäin ole helppoa olla edes prinsessa.

Ja monikohan tietää, että kielojen kukat ovatkin keijujen hameita: ”…Vaan kun aurinko nousee ja koittaa päivä ei metsäkeijuista näy edes häivä, mutta kielojen varsissa kukat valkoiset ovat keijujen pikkuiset hamoset.”

Neirol-kustannuksen kustantama 64 -sivuinen sidottu kovakantinen teos ilmestyi elokuussa. Kirjan kuvat on ottanut Britta Munsterhjelm. Kustantajan vähittäismyyntihinta on noin 24 e, mutta kirjan voi lunastaa itselleen myös suoraan tekijältä, ulwelin@gmail.com, 040-7505496.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliViikin Gardenialle vihdoin käyttöä
Seuraava artikkeliTurvallisesti tapahtumiin