Kotinummentielle 30 uutta asuntoa

Kotinummentie tyhjä tontti
Kotinummentie 28:aan rakennetaan suunnitelmien mukaan kahteen rakennukseen yhteensä 30 asuntoa. Kuva Teija Loponen

Kotinummentie 28:ssa sijaitsevaa nykyisellään rantamatonta Tapaninkylän tonttia koskeva asemakaavan muutos on tullut voimaan 7.8.2015. Rakentaminen käynnistyy tänä vuonna. Tontille on nousemassa yhteensä 30 vapaarahoitteista omistusasuntoa.

Asuinrakennusten korttelialueen toisella tontilla on rakennusoikeutta 1 243 k-m² ja toisella 1 257 k-m². Tontin pinta-ala on 5781 m2. Tulevien rakennusten kerrosluku on II, minkä lisäksi ½ rakennuksen suurimman kerroksen kerrosalasta ullakon tasolla saa käyttää kerrosalaan laskettavaksi tilaksi.

Tontit on varattu jatkuvan tonttihaun perusteella BoKlok/Skanska Talonrakennus Oy:lle vapaarahoitteisten ja sääntelemättömien omistusasuntojen toteuttamista varten. Tontit on nyt lyhytaikaisesti vuokrattu As. Oy Helsingin Huhtapihalle rakennusluvan hakemista varten.

Asemakaavan muutos mahdollistaa kahden uuden asuinrakennuksen rakentamisen Kotinummentien varteen. Vapaarahoitteisten omistusasuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa marraskuussa 2020.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliIntoa ja iloa
Seuraava artikkeliNuoruuden Mosasta upea akvarellikirja