Koronaa kohtuudella koillisessa

Malmilla Kirkonkyläntiellä kyltit opastavat terveysasemalle koronavirustestiin. Kuva Teija Loponen

Kesäkuun puolivälissä julkaistun postinumerokohtaisen koronatartuntatilaston mukaan Koillis-Helsingissä  oli todettu 391 koronatartuntaa.

Elokuussa ei postinumerokohtaisia tilastoja vielä ole julkaistu, mutta kesäkuisen tilaston perusteella korona ei vielä ole pahasti Koillisen asukkaita kurittanut.

Koko Helsingin koronavirustilanne elokuun alussa, 4.8. oli seuraavanlainen: Varmistetut tartunnat 2722, menehtyneitä 170, ja heistä hoivapalvelujen asiakkaita 90.

Helsingin kesäkuun 17. päivä julkaistussa tilastossa koronavirustartuntoja oli todettu kaupunginosissamme seuraavasti: Malmilla 56, Pihlajamäessä 69, Pukinmäki-Savelassa 49, Tapanilassa 27, Siltamäessä 29, Puistolassa 47, Suurmetsässä 12, Jakomäessä 40, Tapaninvainiolla 34 ja Viikissä 28.

Kyseisen ajankohdan aikana eniten tartuntoja todettiin Itä-Helsingin Kontula-Vesala –alueella, jossa tartunnan saaneita oli 222.

Malmin koronaterveysasema palvelee koko kaupunkia. Se on auki 1.6.–31.8. ma–pe klo 8–16. Asiakkaita palvellaan kiireellisyysjärjestyksessä ja asemalle ei ole ajanvarausta. 

Mahdollisia koronaoireita tuntevia kehotetaan tekemään oirekysely verkossa osoitteessa omaolo.fi. Sieltä saa oireiden perusteella toimintaohjeet ja voi tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin.

Mikäli ei pysty tekemään oirearviota, voi soittaa arkipäivisin Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTarkkana liikenteessä
Seuraava artikkeliTapanilan taivaan alla jo kuudetta kertaa