Erilainen kesä

Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja edessä on suomalaisten kesälomakauden huippusesonki. Koillis-Helsingissä väkeä riittää kesälläkin. Lomalla voi tutkailla mukavia kotiseutupyöräreittejä, joita löytyy naapurikaupunginosien väliltä. Kaupunginosien kotikaupunkipolut käyvät pituudeltaan mainiosti myös kävelijöille. Niihin molempiin löytyy opaskarttoja kaupungin sivuilta. Kunhan vielä OmaStadi -hankkeet onkilaiturit valmistuvat, tulee jatkossa lisää mukavaa maksutonta kesälomatekemistä Vantaan- ja Keravanjokien varsille. Nähtävyyksiäkin täältä löytyy. Toimituksestamme on kyselty esimerkiksi Pihlajamäen hiidenkirnujen sijainnista ja Pukinmäen aurinkokellosta.

Kuluva kesä on monille varsin erilainen kuin ennalta oli suunnitellut. Hyvissä ajoin varatut lomamatkat peruuntuivat, samoin useimmat leirit sekä kaikki isot festivaalit ja muut yleisötapahtumat.  Tänä suvena sukulaisten mökit ja vuokramökit ovat kovassa käytössä. Vaikka matkustusrajoituksia on ryhdytty purkamaan ja väljentämään, eivät monet uskalla ottaa riskiä ja matkustaa laivoilla tai lentokoneilla, joissa ihmiset ovat lähekkäin. Niinpä luontoretket ja kesämökit ovat nousseet varsin suosituiksi vaihtoehdoiksi. Lähiluontoon ja päivän mittaisille luontoretkille pääsee mainiosti myös kotoa käsin. Helsingin edustalla on useita saaria, joilla voi viettää vapaa-aikaansa meren äärellä.

Lintu- ja kasvikirjat ovat olleet alkukesästä kysyttyjä, kun luonnossa kulkijat ovat halunneet tietää mitä kaikkea siellä näkevät. Moni opettelee tunnistamaan uudestaan niitä samoja kasveja ja lintuja, joita aikoinaan koulussa opeteltiin, mutta jotka ovat unohtuneet vuosien varrella. Itselle uusia lintulajeja voi löytää Malmin lentokentän ulkoilupolun varrelta tai Viikin rantamaisemista. Toivottavasti kiinnostus luontoa ja lähiseutuja kohtaan jatkuu koronan jälkeenkin. Meillä on täällä upeita maisemia ja retkikohteita. Ne kun jätetään käynnin jälkeen siistiksi, on niihin mukava palata uudelleenkin.

Tämän lehden jälkeen ilmestyy vielä yksi numero ja sitten mekin jäämme tuttuun tapaan kuukauden lomatauolle.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHilkat ja Hukat hakee tekijöitä uuteen esitykseen
Seuraava artikkeliKoillisen kuntoportaiden suunnitelmat esillä: Savelanpuistoon pisimmät portaat