Malmin peruskoulu muutti valinnaisaineitaan

Malmin peruskoulu Talvela
Malmin peruskoulussa laajennettiin valinnaisaineiden kirjoa. Kuva Pipsa Lahdenperä

Malmin peruskoulu sai hyväksynnän toivomilleen lisäyksille 8. ja 9. luokan valinnaisaineisiin.

Koulussa on yhdeksän erityisluokkaa, joissa on yhteensä 80 oppilasta. Erityisen tuen oppilaita integroituneena yleisopetuksen luokkiin on noin 100. Heidän määränsä loi tarpeen uuden valinnaisaineen tuomiseen 8. ja 9. luokan valintoihin.

Valinnaisaineiden määrän lisääminen tuo oppilaille enemmän vapautta valita itselleen mielekkäitä ja hyödyllisiä kokonaisuuksia. Koulun yhteistyö ME-koulun kanssa ja heidän tekemänsä haastattelut selvittivät, mikä lisäisi oppilaiden mielestä kouluviihtyvyyttä. Uusissa ehdotetuissa valinnaisaineissa on otettu huomioon oppilaiden tarpeet ja toiveet. Myös opettajat saivat ehdottaa omia valinnaisaineita johtoryhmälle.

Rehtori on ollut yhteydessä Stadin ammattiopiston Vilppulan toimipisteeseen, jossa nuorten elämys- ja toimintakurssi on mahdollista saada hyväksytyksi suoritukseksi heidän lähihoitajaksi opiskelevien opinnoissa.

Malmin peruskoulun johtokunta esitti 8. ja 9. luokalle tarjottaviksi valinnaisaineiksi A-korissa: espanja, kiina, ranska, saksa, kotitalous, kuvataide, musiikki, tekninen työ, tekstiilityö, liikunta ja nuorten elämys- ja toimintakurssi sekä B-korissa kotitalous, kuvataide, liikunta ja musiikki.

Lisäksi johtokunta esitti muutoksia 9. luokan valinnaisaineisiin, jotta jokainen voi valita yhden aineen, jota toteutetaan yhden jakson aikana kaksoistunteina. Valinnaisaineet ovat A-korissa A-englanti tai A-ruotsi, viestintä, hygieniapassi, bändipaja, ohjelmointi ja robotiikka, koripallo sekä tanssi-ilmaisun peruskurssi. B-korissa valittavana on filosofia, ilmaisutaito, yrittäjyys, valokuva ja video, retkeily sekä tanssi-ilmaisun jatkokurssi.

Malmin peruskoulun muutosesitykset hyväksyttiin. Ne todettiin pedagogisesti perustelluiksi ja noudattavat opetushallituksen antamia perusteita sekä kuntakohtaisia ohjeita.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTaideleireille Malmitalolla oli kysyntää
Seuraava artikkeliHilkat ja Hukat hakee tekijöitä uuteen esitykseen