Hilkat ja Hukat hakee tekijöitä uuteen esitykseen

Mikko Lammi vetää Jakomäessä toimivaa teatteriryhmää.

Jakomäkeläinen teatteriryhmä Hilkat ja Hukat toteuttaa syksyllä näytelmänsä Kaappikello raksuttaa ja hamuaa samalla ryhmäänsä uutta verta. Mukaan pääsevät niin noviisit kuin osaajatkin, kunhan on yli 14-vuotias.

Mukaan näytelmän tekoon lähtevät saavat tilaisuuden oppia teatterin kirjoittamista, ohjaamista tai näyttelemistä, sekä lavastamista, puvustamista tai halutessaan vaikka äänimaailman luomista.

Opetuksesta vastaa Hilkkojen ja Hukkien taiteellinen johtaja näyttelijä-ohjaaja Mikko Lammi, jolla on yli 20 vuoden kokemus näyttelijänä, viimeksi Helsingin kaupunginteatterissa. Lisäksi hän on ohjannut muun muassa Via Crucis –esityksen ja toimii lukuisien harrastajaryhmien vetäjänä.

Hilkoilla ja Hukilla sekä käynnistyvällä projektilla on valmius vastata mahdollisen koronatilanteen muutokseen ja kuunnella teatterintekijöidensä toiveita toimintaansa liittyen.

Teatteriyhdistys Hilkat ja Hukat ry:n pyörittämä teatteriryhmä on syntynyt Helsingin Kaupunginteatterin kolmivuotisen Pääroolissa Jakomäki yleisötyöprojektin tuloksena. Hilkat ja hukat esitti syksyllä 2017 Jakomäessä kiertäneen teatteriesityksen Sydän paikallaan, www.lahitieto.fi/2017/09/13/jakomaen-oma-korttelidraama-sydan-paikallaan-ensi-iltaan/.

Nimi viittasi silloin suunnitteluvaiheessa olleeseen rakennushankkeeseen, jossa nykyiset päiväkodin, nuorisotalon ja koulun tilat puretaan ja tilalle rakennetaan uusi monitoimitila. Nyt tuo uusi Jakomäen sydän on valmis ja avajaisia vietetään syksyllä.

Pääroolissa Jakomäki huipentui toukokuussa 2018 ensi-iltansa saaneeseen musiikkiteatteriesitykseen Suuri hiljaisuus – esitys mahdollisesta tulevaisuudesta, joka nähtiin Malmitalolla ja HKT:n studio Pasilassa.

Teatteriryhmän tavoitteena on edelleen tuoda kulttuuritoimintaa Jakomäkeen ja tarjota paikallisille asukkaille matalan kynnyksen osallistumismahdollisuus teatteritoimintaan. Mukaan pääsee, vaikka ei olisikaan jakomäkeläinen. Lisätietoja antavat ohjaaja Mikko Lammi, Teatteri Hilkat ja hukat, lammimikko62@gmail.com, puh. 040 5910005 sekä Teatteriyhdistys Hilkat ja hukat ry:n puheenjohtaja Riitta-Leena Inki@gmail.com, p. 044 3579542.

Harjoitukset käynnistyvät elokuussa infotilaisuudella, jossa saa lisätietoja osallistumisesta. Mukaan pääsee laittamalla viestiä osoitteella hilkatjahukat(at)gmail.com 30.6. mennessä.

Näytelmän kantaesitys ja ensi-ilta pidetään marraskuun 1. päivä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin peruskoulu muutti valinnaisaineitaan
Seuraava artikkeliErilainen kesä