Meiju Suvas pihakeikalla malmilaisella palvelutalolla

Jouko Haapa-aho, Ari Joki, Jussi Kopra ja Meiju Suvas hyvää tekemässä, eli laulamassa ja soittamassa Saga Helapuiston asukkaille ja samalla vähän naapurustollekin.

Meiju Suvas toteutti saamansa haasteen ”#laulamallahyvää” Malmilla palvelutalo Saga Helapuistossa yhdessä Ari Joen, Jouko Haapa-ahon ja Jussi Kopran kanssa. Helatorstaina juhlakokoonpano kiersi esiintymässä kolmella sivulla palvelutaloa, jotta kaikki halukkaat pääsivät heitä kuulemaan.

Aurinkoinen sää keräsi kuulijoita myös lähitaloista, kun Meijun upea ääni sekä Joukon saksofoni ja huilu soivat kauniisti uusissa kortteleissa. Ari säesti kitaralla ja Jussi lauloi taustat. Saga Helapuistossa esitetyistä kahdesta valssista toinen eli ”Kaikkein rakkain” on Meijun äidin sävellys. Hän on itsekin Saga Helapuiston asukas.

Kolmen konsertin päätteeksi haaste lähetettiin edelleen tangokuningas Teijo Lindströmille. Laulamalla hyvää -kampanjan on käynnistänyt Neitoset-yhtyeen solisti Maikki.

Meiju kertoi häneltä saamastaan haasteesta Puistolassa suurimman osan elämästään asuneelle Ari Joelle, joka ehdotti haasteen toteuttamisen kohteeksi Koillis-Helsinkiä. Onhan Meijukin asunut lapsuutensa Tapanilassa.

Meijun tavoin myös Ari Joki on monille täkäläisille tuttu laulaja ja muusikko muun muassa monista puistolalaistapahtumista sekä Silja Europan risteilyisäntänä.  

Maaliskuussa hänelläkin menivät kevään ja kesän suunnitelmat täysin uusiksi. Risteilyt loppuivat ja työt myös.

-Tästä syntyi maaliskuussa ajatus tehdä virtuaaliset ”hyttibileet”. Pyysin mukaan Suutarilassa asuvan kollegani Jussi Kopran, joka toimii Baltic Princessillä av-teknikkona sekä tuuraavana risteilypäällikkönä. Hän on myös erinomainen laulaja.

Huhtikuun alusta lähtien jokaisena perjantaina on kokoonnuttu hyttiin 9521, joka on lavastettu merimaisemineen Joen kodin yhteydessä sijaitsevaan työtilaan. Muutaman tunnin kestävissä Facebook-livelähetyksessä katsojat saavat esittää musiikkitoiveita. Vieraina on kuvapuhelun kautta tuttuja esiintyjiä laivoilta, kuten tangokuninkaallisia, trubaduureja ja koomikoita. Kaikki lähetykset ovat katsottavissa Facebook-sivulla Hytti 9521.

Yksi ensimmäisistä Hytti-vieraista oli Meiju Suvas.

-Meijun kanssa tuli puhetta sekä tuosta haasteesta, että hänen uudesta musiikistaan, Ari kertoo.

-Uuden Musiikin Kilpailua varten tehty upea kappale ”Annan palaa vaan” ei päässyt jatkoon, mutta on niin hyvä, että päätimme julkaista sen nyt. Arin ja Jussin ehdotuksesta päädyttiin tekemään levyjulkkarit yhdessä, paljastaa Suvas.

Hyttibileiden studio lavastettiin Puistolaan Tuulen tuvalle, joka on kevään ollut vähällä käytöllä kokoontumisrajoitusten vuoksi. Ohjelman lopussa Meiju tuli yllätyksenä lähetykseen laulamaan yhteiskappaleen.

Lähetyksen jälkeen jatkettiin Meijun levyjulkkareilla. Meiju juonsi kahden tunnin live-lähetyksen yhdessä Nina Mikkosen kanssa.  Mukana oli videopuheluvieraita ja uusi kappale esitettiin suomeksi sekä englanniksi. Nyt levyjulkkarit ovat nähtävissä Meiju Suvaksen Facebook-sivulla ja uudet kappaleet löytyvät Spotifysta.

-Nuo ovat olleet mukavia hankkeita toteuttaa, mutta toivotaan, että pian päästään esiintymään elävällekin yleisölle ravintoloiden avautuessa. Toistaiseksi teen monien muiden artistien tavoin myös paljon yksityiskeikkoja. Tämä on hyvä aika vaikka pienemmille pihajuhlille, Ari Joki toteaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKesän uudistukset
Seuraava artikkeliMalmin tornista 36 – Vaatimatonta vuorovaikutusta