Kesän uudistukset

Koululaisten ja opiskelijoiden kesäloma toteutuu valtaosalla erilaisena kuin kukaan talvella osasi ajatella. Moni nuori jäi koronan vuoksi vaille kesätöitä, kesäleirejä on peruutettu ja kesäksi suunnitellut ulkomaanmatkat jäävät pääosin tekemättä. Lomalle pitää keksiä uutta ohjelmaa. Pihlajamäen nuorisopuisto tulee keräämään paljon lähialueen nuoria ja heidän ilokseen puistossa pidetään kesäkahvilaa. Pukinmäen taidekouluilla on kesäkuun ensimmäisillä viikoilla kesäakatemiatoimintaa erilaisten kesäkurssien muodossa. Malmin Palloseura järjestää jalkapallon ikäluokkatoimintaa usealla kentällä ja Puistolan Urheilijat tarjoavat puistojumppaa, johon voivat kaikenikäiset kertamaksulla osallistua. Tapanilan Erällä alkoivat ryhmäliikuntatunnit pyöriä taas kesäkuun alusta.

Kokoontumisrajoituksia joudutaan vielä noudattamaan, vaikka muuten koronarajoituksia kesäkuun alusta lievennettiin. Monien iloksi kirjastoissa pääsee taas käyttämään tietokoneita, tulostamaan ja kopioimaan. Myös lehtien lukusalien avautuminen on siellä käymään tottuneille tärkeä asia. Pukinmäen matonpesupaikka on lämpiminä päivinä ollut aina todella kansoitettu, onneksi matonpesualtaat luovat itsessään luonnollisen turvavälin pesijöille. Jo kevään ajan näkyi innokkaita multasormia viljelypalstoillaan ja rohkeimmat ovat ehtineet heittää talviturkkinsa Tapaninvainion uimarannalla. Vähitellen elämä normalisoituu, elleivät tartuntamäärät nouse uudelleen kasvuun.

Uutta opeteltavaa riittää tieliikenteessä. Moni asia muuttui kesäkuun 1. päivä. Osa uuden tieliikennelain muutoksista koskee maanteitä, mutta myös kaupunkiliikenteeseen tuli uusia liikennemerkkejä ja sääntöjä. Nyt pysäköinti on sallittu myös kulkusuunnassa vasemmalle puolelle tietä ja pysäköintiajan alkamisen voi ilmoittaa muullakin tavoin kuin pysäköintikiekolla. Myös pyöräilyyn liittyviin ohjeisiin tuli muutoksia, esimerkiksi pyörässä tai pyöräilijällä on oltava taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin pimeän ja hämärän aikaan.  Muutoksiin kannattaa perehtyä, niin ei koe liikenteessä ikäviä yllätyksiä.

Päätoimittaja Teija Loponen