PuMa Volleyllä koronasta huolimatta hyvä kausi

Puma Volley
PuMan ykkössarjapelit jatkuvat ensi kaudellakin Puistolassa.
Kuva: Paul Laurell

Lentopalloseura PuMa Volleyn pelaajamäärä nousi menneellä kaudella 340:een, yli 20 prosenttia. Vuoden 2019 urheiluseura sai uusia harrastajia erityisesti tyttöjen ja poikien lentopallokouluihin ja tyttöjen harrastusryhmään.

Naisten ykkössarjassa PuMa säilytti sarjapaikan ja näin pelit sunnuntaisin jatkuvat Puistolan urheilutalolla ensi kaudellakin. Uudeksi päävalmentajaksi seura on nimennyt Rauno Muukan.

-Kilpailukausi jäi Koronan takia kesken, mutta aluemestaruus ehdittiin voittaa joulukuussa B-tytöissä ja hopeat kilahtivat maaliskuun alussa C-tytöille ja -pojille. SM-sarjat ja muiden sarjojen mitalitaistot jäivät kesken, kertoo PuMan valmennusvastaava ja varapuheenjohtaja Jouni Lind.

-Tyttöjen ja naisten kärkitoimintaa laajentaa 2-sarjajoukkue ylemmällä sarjatasolla. Tähän joukkueeseen sijoitetaan huipputasolle kasvavia junioreita. Heistä moni on jo nuorten maajoukkuetoiminnassa mukana, toteaa valmennusvastaava Jouni Lind.

Vanhemmat pojat ovat pelanneet miesten aluesarjaa. Pojistakin on yltänyt pelaajia maajoukkuetoimintaan, muun muassa kauden poikapelaajana palkittu Eelis Kauppi.

PuMa toteutti Korona-tilanteessa etäharjoitteluohjelmaa. Uudella toiminnanohjausjärjestelmä Jopoxilla pelaajille saadaan harjoitusohjelmat kännyköihin. Suoritukset tilastoidaan ja pelaajat näkevät itse oman aktiivisuutensa tilastoista. Joissakin joukkueissa kirjataan omaharjoitteisiin myös testien tuloksia kehityksen tukemiseksi.

-Tarkoitus on aloittaa ryhmäharjoittelu uudelleen kesäkuun alusta, alkuun ulkona harjoitteina, joissa voidaan pitää etäisyydet ja lähikontaktit vältetään. Beachissä ei tehdä torjuntoja ja harjoitusryhmät pidetään pieninä. Pallot pidetään pelaaja- tai ryhmäkohtaisina ja hygienisoidaan. Myös beachin kesäleirit pyritään järjestämään kesäkuun toisella ja kolmannella viikolla, jos kaupunki antaa näihin luvan, valaisee Lind.

PuMa Volley on saanut opetusministeriöltä seuratuen Drop outit harrastamaan -hankkeeseen. Hankkeessa perustetaan uusia aloitusryhmiä 10-15-vuotiaille lapsille. Ryhmille tulee osaava, palkattu ohjaaja. Aloitusjakson jälkeen uusilla harrastajilla on mahdollisuus edetä PuMan perusryhmiin ja päästä myös sarjapeleihin mukaan.

PuMa järjestää ensi kaudella myös useita koulukerhoja. Näissä ryhmissä ja kaikissa perusryhmissä 3-5-vuotiaiden liikkarista aina 11-12-vuotiaiden D-junioreihin asti kynnys aloittaa pidetään matalana. Yli 14 v-nuorille löytyy aloittamiseen omat harrastusryhmät.

Vuoden pelaajat ja tsempparit valittiin

Keskeytyneestä kaudesta huolimatta PuMa valitsi vuoden pelaajat, tsempparit ja seuratoimijat.

Kauden tyttöpelaajaksi valittiin Nea Subotic. Subotic on Suomen mestari U 14 -tyttöjen Beach volleyssä ja lisäksi aluemestari U16:ssa. Hän on lentopallossa nuorten maajoukkuetoiminnassa mukana, ollut aluejoukkueissa kantava voima ja parhaana palkittu.

Pojista palkittiin Eelis Kauppi, joka niin ikään on edustanut maajoukkuetoiminnassa ja aluejoukkueissa. Hänet valittiin maajoukkuerippikouluun Kuortaneelle.

Kauden nuorisovalmentajaksi valittiin C-poikia valmentanut Juha Rehakka. Rehakka aloitti vähällä osaamisella mutta on vuosien varrella opiskellut valmennusta ja kasvanut hyväksi esimerkiksi ja tueksi pojille.

Kauden seuratoimijaksi valittiin Tiina Pekko-Laurell, joka on ollut kantava voima naisten ykkössarjapelin järjestelyissä. PuMa palkitsi harjoitusryhmistä ja joukkueista tsempparit: F-tytöt: Pinja Numminen, F-pojat: Nicolas Kärkkäinen, E-tytöt: Iida Vuorinen, E-pojat: Aapo Järvi, Hugo Pöyhönen ja Tiitus Laurila, E-tytöt Murmelit: Ella Koskinen, D-tytöt Birds: Annika Ohtonen, D-tytöt Tornadot: Nuppu Lindqvist, D-tytöt Storm: Sole Juuri-Oja, D-tytöt: Sara Pohjola, D-pojat: Kasperi Kuronen, D-pojat: Edvin Nurminen, DC-akatemia: Emiliina Heimala, D-tytöt LPK: Jora Ymeri, C1-tytöt: Siiri Uotila ja N3-joukkue: Pinja Ropponen, C2-tytöt: Emilia Alakoski, C3-tytöt: Justiina Juntunen, C1-pojat: Kasperi Mäntynen, C2-pojat: Iivo Laakso, B1-tytöt: Sirpa Torri, B2-tytöt: Laura Sorsa, B-pojat: Lucas Pöyhönen, A-tytöt: Sara Aito ja  A-pojat: Riku Isomäki.

TL

Edellinen artikkeliSuuntimopuiston väistötilarakennus otti askeleen eteenpäin: 31,55 miljoonan rakennushanke
Seuraava artikkeliUutta Koillis-Helsinkiä –verkkotilaisuuden kysymyksiä: Mikä asukkaita kiinnostaa?