Tapanilan Urheilukeskuksessa
remontoidaan ja päivystetään

Tapanilan Urheilukeskuksella tilat ovat lähes tyhjillään. Vain kuntosaleilla on käynyt pienryhmiä. Kuva Teija Loponen

Tapanilan Urheilukeskus on käyntikerroiltaan Helsingin suosituin liikuntapaikka. Korona on hiljentänyt senkin. Meneillään on vuosikorjauksia, pienimuotoista liikuntaa ja kiinteistöpäivystystä.

-Kyllä meillä on haastava tilanne, seurataan muita. Kiipeily ja keilailu meillä ovat kiinni, mietitään voitaisiinko avata pienryhmille, purkaa koronatilannetta Tapanilan Urheilutalosäätiön toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen.

Toimitusjohtaja on valtakunnassakin lähes yksin. Henkilökunta on lomautettu käytännössä kokonaan. 17.000 neliön urheilukeskusta ei voi jättää heitteille, tekniikan ja turvallisuuden ylläpito vaativat ympärivuorokautista päivystystä.

-Kuntosalit avasimme toissaviikolla pienryhmille. Seuroilla on myös mahdollisuus järjestää pienryhmiä, mutta eivät ole tähän ryhtyneet. Paljon meiltä kysellään, miksi emme ole avoinna, kertoo Kilpeläinen.

Tapanilan Urheilukeskuksessa on perinteisesti korjausrakennettu ja saneerattu vuosittain liikkujien iloksi. Näin tapahtui nytkin alkuvuodesta.

-Olimme ennen koronaepidemiaa sopineet useammasta investoinnista. Sopimukset oli tehty, emme voineet enää pysäyttää Erätalon linjasaneerausta ja kiipeilytalon seinäremonttia, sanoo Ilpo Kilpeläinen lievästi harmitellen.

-Alkuvuosi lähti meillä hyvin käyntiin, olisimme kasvuluvuista pärjänneet hyvin investointien kanssa. Nyt on toisin, pohtii Kilpeläinen.

Tapanilan Urheilukeskus on myöntänyt vuokralaisilleen korotonta maksuaikaa syyskuun loppuun asti.

-Haluamme nähdä, että seuratkin ottavat vastuuta tästä poikkeuksellisesta ajasta. Yhdessä selviämme. Elämme kovin ristiriitaisessa tilanteessa, päättelee Ilpo Kilpeläinen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKarateharjoitukset siirtyivät kotiin
Seuraava artikkeli1955 vietettiin vappua, pelattiin koronaa ja juhlittiin