Karateharjoitukset siirtyivät kotiin

Arn Wolf kuuluu Erä Karaten harrastajiin. Pikkusisko Adalmina aloitti karateharrastuksen livestreamien mukana. Myös vanhemmat ovat olleet aktiivisesti videoharjoituksissa mukana.

Tapanilan Erä Karate on siirtänyt karateharjoitukset nettiin kotona harjoiteltavaksi. Livestream –harjoitukset ovat kaikkien muidenkin kuin oman väen katsottavissa.

-Toteutamme kolme kertaa viikossa livestream-harjoituksia.
Harjoituksista jää tallenteet Facebook-kanavallemme, josta ne on tehtävissä myöhemmin ilman Facebookiin kirjautumista, kertoo Erä Karaten lajipäällikkö Maija Laaksonen.

Laaksonen kertoo heidän toteuttavan yhteensä seitsemän viikoittaista harjoitusta. Kaksi niistä on suunnattu lapsille ja perheille. Viisi harjoitusta on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Myös vähän liikkuville ja senioreille on omaa ohjausta.

-Meillä on käytössä kolme kanavaa: Facebook, Instagram ja Zoom. Samaan aikaan streamataan siis noihin kolmeen kanavaan ja tallenne jää Facebookiin, selventää Maija Laaksonen. 

Harjoitukset ohjaa pääsääntöisesti lajipäällikkö Maija, mutta kahtena maanantaina hänellä on ollut mukana Katja Salojärvi apuna. 

Harjoitukset on suunniteltu pieneen tilaan tehtäväksi ja niin, että niihin voi kotioloissa osallistua kaikki halukkaat.

-Tempo karateharjoituksissa maanantaina ja torstaina on rauhallinen ja mukaan voi tulla vaikkei aiempaa karatetaustaa olisikaan. Erityisesti maanantain karateharjoitus aikuisille soveltuu ihan jokaiselle. Se kehittää motoriikkaa, tasapainoa sekä muistia. Olemme muokanneet harjoituksia salilla tehtävistä harjoituksista niin, että ne soveltuvat sekä aloittelijalle että karatea pidempään harrastaneelle, valistaa Laaksonen.

Keskiviikkoisin tarjolla on kolme 30 minuutin perusjumppatuntia. Ensimmäinen on kovatempoinen ja sisältää hyppyjä. Keskimmäinen on kehonpainolla toteutettava kuntopiiriharjoitus ja kolmas rauhallinen kehonhuolto, joka soveltuu Maijan mukaan ihan jokaiselle. 

Kaikki harjoitukset ovat ilmaisia. 

-Osallistujia on ollut livenä noin 40-60. Jälkikäteen Facebookin kautta videoita on katsottu myös mukavasti. Parhaimmillaan niitä on katsottu yli 500 kertaa. Videoita on jaettu myös kaupungin nuorisotyötä tekevien keskuudessa heidän omissa sosiaalisen median kanavissa. 

Maija Laaksonen iloitsee siitä, että he ovat saaneet sekä omilta jäseniltä, että seuran ulkopuolisilta erinomaista palautetta.

-Ainoa negatiivinen palaute on se, että toteutamme harjoitukset suomeksi. Englanninkielistä streamiä on toivottu jonkin verran, Maija paljastaa.

Videoiden lisäksi Erä Karate julkaisee arkisin myös 1-2 minuutin treenivinkkejä sosiaalisessa mediassa. Myös ne ovat olleet suosittuja.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Kauko Koskinen
Seuraava artikkeliTapanilan Urheilukeskuksessa
remontoidaan ja päivystetään