Malmin sairaalalle pystytettiin kylmäkontit

Malmin sairaala-alueen takanurkasta löytyy kylmäkontteja, joihin voidaan tarvittaessa viedä hautausta odottavia vainajia. Kuva Teija Loponen

Malmin sairaalan sisätauti- ja kuntoutusosastojen edustalle on rakennettu alue, jossa sijaitsee kylmäkontteja. Malmin kylmäkontteihin mahtuu yhteensä 45 vainajaa.

Malmin ja Laakson sairaaloiden kylmäkonteilla on varauduttu siihen, että kuolleiden määrä tulee olemaan tavanomaista suurempi koronavirusepidemian takia.

Lisäksi koronatilanne on pidentänyt muutenkin hautausaikoja. Vainajan hautaamista joutuu odottamaan nyt normaalia kauemmin ja osa omaisista myös toivoo hautauksen siirtämistä, jotta mukaan saisi tulla suurempi saattojoukko. Nyt yli 10 hengen kokoontumiskielto koskee myös hautajaisia.

Laakson sairaalan kylmäkontteihin mahtuu 90 vainajaa ja Malmin sairaalan kontteihin 45. Laakson kylmäkontit ovat jo käyttövalmiit, mutta Malmin sairaalan konttien ympäristö on vielä osin työmaana.

Tämänhetkinen arvio on, että kylmäkontteja ei välttämättä tulla tarvitsemaan, ainakaan koko kapasiteetiltaan. THL:n arvio jokin aika sitten oli, että tilanne voi kuitenkin vielä pahentua toukokuun toisesta viikosta alkaen.

Laakson sairaalan pihalla on ollut ruumiiden säilytystä varten tarkoitettuja kontteja aiemminkin, noin kolme vuotta sitten. Silloin kylmäkontteja tarvittiin hautausaikojen pidennyttyä joulunpyhien vuoksi.

Teija Loponen

24.4. klo 9.40 Korjaus, pitkäaikaisosastoja ei Malmin sairaalassa ole enää ollut vuosiin, vaan alapihalla toimii sisätauti- ja kuntoutusosastoja. Pahoittelemme virhettä.

Edellinen artikkeliNalle keikkailee Malmitalossa
Seuraava artikkeliSeurakunnan toiminta siirtyi verkkoon ja puhelimeen – Tuhansittain puheluita ja jaettuja ruokakasseja