Kevättä kohden

Valkovuokot, krookukset, leskenlehdet, narsissit ja muut jo kukkivat kasvit herättävät tänä keväänä tavallista suurempaa iloa ihmisissä. Ankeiden koronauutisten keskellä on mukava nähdä jotain kaunista. Samalla pintaan nousevat kasvit ja kukkivat kukat ovat kuin lupaus siitä, että elämä jatkuu. Monien mielestä kevät on upein vuodenaika juuri uuden kasvukauden ansiosta. Kevään alkamisajankohdasta ollaan tosin montaa mieltä. Joidenkin mielestä kevät käynnistyy, kun vuokot ilmestyvät maisemaan, toisille kevät alkaa vasta vapusta. Terminen kevät käynnistyy silloin kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvämmin 0 asteen yläpuolelle.

Monelle tapanilalaiselle kevät on käynnistynyt Mosa herää –tapahtumasta. Sitäkään ei voida tulevana viikonloppuna järjestää, mutta silti torilla jotain tapahtuu, sinne pystytetään Kevätsalko. Ilmaista iloa ohikulkijoille on tarjottu jo viikon verran myös Ala-Malmilla, jossa Malmitalo tarjoaa pari kertaa päivässä lastenmusiikkituokion. Pehmoeläimet ovat vallanneet Malmitalon ja haluavat keikkailla ikkunan takaa tuottaen iloa ja yllätystä etenkin lapsiperheiden ulkoiluhetkiin. Mikä mainio idea ilahduttaa tenavia, joiden aika voi helposti käydä pitkäksi leikkikaverien puutteessa.

Koronakevät peruuttaa tai siirtää monia perinteisiä tapahtumia, mutta ainakin osa niistä pyritään tavalla tai toisella edes osin toteuttamaan. 

Ennen kevään kohokohtaa, tavallista rauhallisemmin juhlittavaa vappua, vietetään ensi maanantaina kansallista veteraanipäivää. Tänä vuonna veteraanit joutuvat pysyttelemään tiukasti kotosalla, eikä heille voida järjestää mitään tilaisuuksia. Suomen itsenäisyyttä puolustaneita ja sen edestä henkensä menettäneitä ei kuitenkaan unohdeta, vaan veteraanien muistomerkeille, myös Malmin kirkon pihalla sijaitsevalle Veteraanikivelle, lasketaan silloin seppeleet. Moni on sielläkin hengessä mukana, vaikka ei paikalle pääse.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliVanhankaupunginlahden linnusto on monipuolistunut
Seuraava artikkeliMalmin peruskoulu tekee aikakapselin