Erilaista elämää

Tämä pääsiäinen on hyvin erilainen kuin aiemmat. Ei ole ollut pääsiäismyyjäisiä, ei Via Crucista väkijoukkoineen kaupungin keskustassa, ei autoletkoja lähtemässä mökille pitkää viikonloppua viettämään, eikä seurakuntien pääsiäistapahtumia. Nyt rauhoitutaan kotona siivoillen, katsellen televisiota, lukien ja pelaten. Moni perhe on ollut parin viime viikon aikana yhdessä enemmän kuin koskaan ennen. Samaten yhdessä ulkoilun määrä on perheissä kasvanut ja luontoretket nousseet suosioon. Samoin kokkaus, kun vapaa-aika on lisääntynyt muiden harrastusten ollessa katkolla.

Hyvin monet ilmestymisalueemmekin ihmiset ovat joutuneet lomautetuiksi. Sillä on vaikutusta ostokäyttäytymiseen. Nyt katsotaan tarkemmin mitä hankitaan ja millä hinnalla sekä ostetaan vain välttämätöntä. Moni suosii kierrättämistä. Meillä on lehdessämme hyvin edullinen rivi-ilmoitusmahdollisuus, jonka kautta voi laittaa myyntiin itselleen turhia tavaroita tai etsiä tarvitsemiaan tuotteita. Eikä tarvitse lähteä kovin kauas, kun ostaja ja myyjä asuvat mitä todennäköisemmin molemmat täällä Koillisessa. Se on kaikkien osapuolten etu, sekä myös ympäristöystävällistä.

Elämä oli hyvin erilaista kuin vuosikymmenet sitten. Puistolassa menneistä ajoista muistuttaa muun muassa Laiholan talo, jonka kaupunki lunasti itselleen. Vuokralaisten häädön jälkeen kaunis talo on ollut tyhjillään ja rapistuu. Moni toivoisi vanhaa arvostettavan ja suojeltavan. Puistola-Seura teki tuon kauniin vanhan päärakennuksen suojelusta toiveen kaupungille ja Sinikka Vepsä sen säilyttämisestä vielä aloitteen. Asuinalueiden arvostus syntyy muun muassa niiden moni-ilmeisyydestä, rakennusten ajallisesta kerroksellisuudesta ja eri tyylisuuntien säilyttämisestä. Siksi moni puistolalainen soisi tuon rakennuksen säilyvän muistona yhdestä historian ajanjaksosta. Nyt ei vielä olisi liian myöhästä pelastaa sitä jälkipolville.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPääsiäinen Malmin seurakunnassa
Seuraava artikkeliTapanilan aseman aitakorotukset etenevät