Nallehaaste tuli tännekin: Iloa ohikulkijoille

nallehaaste
Kävelylenkeillä voi bongata nallekarhuja ikkunoista. Kuvat Teija Loponen

Maailmalla koronaepidemian aikana suureksi villitykseksi noussut nallehaaste on rantautunut myös Koillis-Helsinkiin.

Nalleja on laitettu ikkunanlaudoille istuskelemaan, niitä näkyy parvekkeilla, pensasaidasta kurkkaamasta ja pihapuiden oksilla. Tempauksessa ovat mukana niin yksityiset ihmiset kuin myös monet yritykset.

Nallekarhujen lisäksi esille on laitettu muitakin pehmoeläimiä. Ohikulkijat voivat ihailla söpöjä nallekarhuja ja etenkin lapset etsiskelevät niitä erityisen mielellään kävelylenkeillä. Eniten nalleja löytyy lapsivaltaisilta asuinalueilta.

Tapanilassa eräs perhe bongasi peräti 106 nallea noin tunnin mittaisella lenkillään.

Nallekarhujen ohella ikkunoissa näkyy sydämiä, jolla halutaan osoittaa empatiaa hoitohenkilökunnalle sekä ylipäänsä kannustaa ihmisiä auttamaan toisiaan mahdollisuuksien mukaan.

Tapanilan Veljestentiellä sijaitsevalla parvekkeella oleva lumiukko kehotti vielä sunnuntaina isolla sydämellä auttamaan ystävää.

Talon omistava Markku Alanen on jo muutaman vuoden somistanut pientä parvekettaan milloin milläkin ohikulkijoita ilahduttavalla asetelmalla.

-Tuo auttaminen on nyt oleellinen asia, meidän kaikkien pitäisi huomioida muut ja etenkin apua tarvitsevat näinä koronan aikoina.

Markku kertoo, että lumiukko häipyy kyllä nyt. Ensin hän ajatteli sulattaa sen vähitellen pois, mutta idea ei toiminut.

Pääsiäisen alla parveke saa ensin ison pajunoksan, mutta sitten sinne ilmestyy iso muna ja loppu onkin pääsiäisyllätystä, jota jokainen saa itse käydä seuraamassa!

-Kyllä näitä seuraajia tässä säännöllisesti käykin. Tein kerran ihan vain halloween-juhliin pihan ja parvekkeen somistusta, mutta kun se saavutti niin suuren suosion ja tuntui tuottavan iloa ohikulkijoille, niin olen jatkanut näitä päähän pälkähtävien ideoiden toteuttamista, Markku myhäilee.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliIlon pilkahduksia
Seuraava artikkeliViikin normaalikoulun ysiluokkalaiset pohtivat etäopiskelua 
Mitä, jos meillä ei ole ysiluokan kevätjuhlaa?