Aika hakea koululaisten iltapäivätoimintaan

Pukinmäen leikkipuisto Unikko löytyy kaupungin sivuilta Maunula-Oulunkylä –alueen alta. Kuva Teija Loponen

Haku lukuvuoden 2020–2021 peruskoululaisten iltapäivätoimintaan alkoi 23.3. ja päättyy 24. 4. Koronaepidemian vuoksi koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta ei voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomakkeen ja leikkipuistojen ilmoittautumislomakkeen palautus keskitetään Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvontaan.

Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistojen tai koulujen iltapäivätoiminnasta.

Iltapäivätoiminta alkaa 13. elokuuta koulujen alkaessa. Ruotsinkielisten koulujen iltapäivätoiminta alkaa 18.8.

Koulujen iltapäivätoimintaa järjestetään ensi syksynä noin 210 toimipaikassa ja tulevana syksynä myös osassa leikkipuistoja on mahdollisuus osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan. Toimintaa järjestävät koulut, leikkipuistot, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat.

Iltapäivätoiminnan toimintapaikat ovat kouluittain koulujen kotisivuilla www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Toimintapaikat.

Iltapäivätoiminnasta peritään kiinteä kuukausittainen asiakasmaksu. Lukuvuonna 2020–2021 maksut ovat: 100 euroa kuukaudessa (kello 16 päättyvä) ja 120 euroa kuukaudessa (kello 17 päättyvä).

Kaupungin leikkipuistot järjestävät koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa 52 leikkipuistossa. Koululaiset voivat ilmoittautua puistoissa maksulliseen välipalaan (36,10 e/kk). Leikkipuistossa saa myös syödä omia eväitä.

Toimintaa on lisäksi koulujen loma-aikoina, jolloin koululaisille järjestetään retkiä ja tapahtumia. Leikkipuistoon ilmoittaudutaan lomakkeella, jonka voi tulostaa verkosta tai hakea leikkipuistosta.

Iltapäivätoimintaa on seuraavissa Koillisen leikkipuistoissa: Unikko, Filpus, Kotinummi, Maasälpä, Salpausselkä, Tervapääsky, Traktori, Viikkari, Jakomäki, Jalopeura, Kesanto, Kurranummi, Linnunrata, Nurkka ja Tapuli.

Leikkipuistojen osalta maksulliseen välipalaan on mahdollista hakea huojennusta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAprillin aika
Seuraava artikkeliHarrastuksia pyöritetään nyt kekseliäisyyden avulla