Viikissä neljä luokkaa karanteenissa

Norssi
Viikin Norssissa neljän luokan oppilaat opettajineen ovat karanteenissa kahden viikon ajan. Kuva Teija Loponen

Viime viikonlopun aikana koronavirustartunta todettiin Viikin Norssia käyvällä koululaisella.

Tartunnan varmistuttua THL:n, HUSin ja Helsingin kaupungin asiantuntijat päättivät asettaa Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun 100 oppilasta luokilta 6A, 6B, 6C ja 4B, heidän opettajansa sekä kouluavustajan kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi.

Lisäksi kotikaranteeniin asetettiin HJK:n juniorijalkapallojoukkue -07 siniset, jonka harjoituksiin tartunnan saanut osallistui.

Koulun oppilaiden vanhemmat saivat asiasta tiedon Wilma-viestillä ja jalkapallojoukkueen pelaajien perheisiin otettiin viikonloppuna ja alkuviikosta yhteyttä. Perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He saavat liikkua normaalisti.

Karanteeniin asetetut saavat virallisen päätöksen, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Terveydenhuollon asiantuntijoiden tekemän riskiarvion mukaan altistuneiden lasten tartuntariski on vähäinen, koska koronavirusinfektioon sairastuneen lapsen oireet olivat lieviä.

HUSissa on todettu yhteensä viisi koronavirustartuntaa. Koululaisen tartunta ja myös viikonloppuna todettu eläkeläismiehen tartunta ovat peräisin heidän lähipiiriinsä kuuluvalta henkilöltä, jonka koronavirustartunta varmistui perjantaina.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelsinki-Malmin lentoasemasta huoltovarmuutta tukeva kenttä?
Seuraava artikkeliErityisiä päiviä