Helsinki-Malmin lentoasemasta huoltovarmuutta tukeva kenttä?

Helsinki-Malmin lentoaseman lentotasolle on helppo päästä ja siellä hoituvat Hyvösen mukaan tarvittaessa myös rajamuodollisuudet. Kuva Teija Loponen

-Malmin lentoaseman ystävät ry haluaa muistuttaa ilmavoimia, maavoimia, rajavartiolaitosta, Finnhemsiä, Laakson ja Malmin sairaalaa, Helsingin yliopistolliselle keskussairaalaa ja Helsingin kaupunkia, että Helsinki-Malmin lentoasema on toimiva vaihtoehto

Helsingin kaupungin huoltovarmuuteen liittyviin lentoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi ambulanssilennot, evakuointilennot ja muut kiireelliset viranomaislennot, muistuttaa Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Hyvönen muistuttaa, että myös muut vastaavat toimijat voivat käyttää Helsinki-Malmin lentoasemaa normaaleilla reunaehdoilla. Lentoasema on virallinen rajanylityspaikka, joten myös välttämättömät kansainväliset lennot onnistuvat.

Helsinki-Malmin lentoasemalla voidaan esimerkiksi sairaankuljetuksista  sopia lentokenttäyhdistyksen kanssa. Yleensä lähdöt onnistuvat lentoaseman asematasolta kulkematta terminaalirakennuksen tai muiden yleisten tilojen kautta. Näin mahdollisten virustartuntojen mahdollisuus minimoituu. Malmin sairaala on viiden minuutin automatkan päässä lentoasemalta.

Teija Loponen