Koillisenkin OmaStadi hankkeet alkavat toteutua

Vantaan- ja Keravanjoki on saamassa OmaStadi-hankkeessa laitureita kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Kuva Teija Loponen

Ensimmäisten OmaStadi-hankkeiden toteutus alkaa helmikuun lopussa. Osa hankkeista koskee koko kaupunkia, osa yksittäisiä kaupunginosia.

Koillisen hankkeista etenemässä ovat Edes onkilaitureita –hanke, jossa rakennetaan kolme laituria Vantaan- ja Keravanjoen varrelle. Kaupunki tutkailee nyt sopivia paikkoja joen varresta ja valmiit laiturit tulevat olemaan vapaasti kaupunkilaisten käytössä. Samoin työn alla on Sointula – Pukinmäenkaaren peruskoulun musiikin luokka moderniksi soittotilaksi. Kalustuksen ja varustuksen uudistamisen jälkeen nuoret voivat tehdä luokassa musiikkia, hengailla ja harjoitella siellä yhdessä välitunneilla ja koulun jälkeen.

Kolmas työn alla oleva aloite on Liikuntaa ja hyvinvointia tukevia palveluita ikäihmisille Koillis-Helsinkiin – Lähelle kotia. Tähän palkataan työntekijä, joka koordinoi ikäihmisten toiveista toteutettavat harrastukset. Toimintaa järjestetään muutaman kerran viikossa eri puolilla koillista suurpiiriä.

Yksi nyt edistymässä olevista aloitteista on, että jatkossa kaikissa koillisen kirjastoissa tulee olemaan 3D-tulostimet. Näin vahvistetaan alueen ihmisille tasavertaisia mahdollisuuksia käyttää ja opiskella nykyaikaista digitaalista valmistustekniikkaa lähellä asuinpaikkaansa. 3D-tulostimen hankinta helpottaa alueen asukkaiden käsityöharrastamista ja taiteentekemistä.

Toivottu hanke oli myös Pihlajamäen nuorisopuiston ja sen ympäristön korjaaminen ja parantaminen. Alueelle rakennetaan pumptrack-rata, tuodaan ulkokuntoiluvälineitä sekä parannetaan ulkopuutarhaa. Samalla suosittu alue saadaan monipuolisempaan hyötykäyttöön. 

Pukinmäen juna-aseman ympäristöä elävöitetään tuomalla alikulkutunnelin ulkopuoleiselle pienelle aukiolle pyöräteline, pyöreitä isoja kukkaistutuksia sekä istuinryhmä. Toimenpiteillä on tarkoitus poistaa keskeneräisyyden tuntua, nuhruisuutta sekä parantaa alueen turvallisuutta.

Osallistuvan budjetoinnin hankkeiden etenemistä voi seurata omastadi.hel.fi-palvelussa. Seurantasivustolla on jatkuvasti täydentyvää hankekohtaista tietoa muun muassa suunnitelmien sisällöistä, hinnoista, sijainneista, aikajanoista ja yhteyshenkilöistä. Sivustolla kaupunkilaiset voivat myös kommentoida parhaillaan toteutuksessa olevia hankkeita.

Menestyneitä OmaStadi-suunnitelmia tehneet asukkaat sekä hankkeiden tuottamisesta vastaavat Helsingin kaupungin asiantuntijat tarkentavat suunnitelmia helmi-maaliskuussa järjestettävillä Starttiraksoilla.

Teija Loponen