Hontai Judon nuoret mitaleille SM-kisoissa

Koillishelsinkiläiset judokat Lenni Uro, Susanna Sundberg ja Jenni Sundberg nappasivat kukin mitalin nuorten suomenmestaruuskisoista. Kuva: Mikko Uro

Suutarilassa toimivan Hontai Judon judokat saavuttivat nuorten suomenmestaruuskisoissa kolme mitalisijaa – kaksi pronssia ja hopean.

Mestaruuksista kilpailtiin Nummelassa lauantaina 15. helmikuuta.    

Alle 18-vuotiaiden sarjassa Hontai Judoa edustivat tyttöjen alle 63-kilon painoluokassa Jenni Sundberg ja poikien alle 66-kilon painoluokassa Lenni Uro. Jenni Sundberg voitti alkulohkon neljästä ottelustaan kolme. Semifinaalissa vastustaja onnistui kirimään viime hetkillä voittoon vastaheitolla, ja Sundberg oli lopulta sarjan kolmas.

Lenni Uro selvitti alkulohkonsa kolmella voitolla, mutta semifinaalissa Uro kärsi niukan tappion ja saavutti ensimmäisissä SM-kisoissaan pronssia.

Alle 21-vuotiaiden sarjassa Susanna Sundberg voitti hopeaa alle 57-kiloisten naisten painoluokassa. Susanna Sundberg voitti kolmesta ottelustaan kaksi. Hopeamitalin ratkaisi lopulta voitto yli 12-minuuttiseksi venyneessä maratonottelussa.

Nuorten suomenmestaruuksista kisasi Nummelassa 152 ottelijaa 54 seurasta.

Hontai Judo on toiminut Koillis-Helsingissä 30 vuotta. Seura on erikoistunut junioritoimintaan, mutta harjoitusryhmiä on päiväkoti-ikäisten muksujudosta aina aikuisten kuntojudoon. Seuran harjoitussali sijaitsee Lampputiellä Airamin vanhoissa toimitiloissa.

Judon alkeiskurssi 7–13-vuotiaille alkaa syksyllä, mutta tätä vanhemmat voivat aloittaa kuntojudossa koska tahansa. Myös alle kouluikäisten perhejudo- ja junnujudoryhmissä voi aloittaa kesken kauden. Lisätietoa saa osoitteesta hontaijudo.fi.

Mikko Uro

Edellinen artikkeliKoillisenkin OmaStadi hankkeet alkavat toteutua
Seuraava artikkeliPukinmäen taidekouluilla touhukas talvilomaleiri