Longinojan puroisännälle uusi menopeli

Apteekkari Sari Kinnusen lahjoitus auttoi uuden sähköpyörän hankinnassa.

Leijaileva nuotion ja nokipannukahvien tuoksu Riihenkulman puistoalueella on monelle Longinojalla vierailleelle tuttu tuoksu. Nyt niitä järjestelevä puroisäntä on saanut lahjoituksena uuden menopelin alleen.

Puroisäntä Matti Salonen on monille tuttu näky kiitämässä mustalla sähköpyörällään pitkin Longinojan varsia. Tuon Longinoja kiituri numero 1:n lahjoitti aikoinaan Matille puroaktiivi Toni Randen. Pyörä on mahdollistanut puroisännän liikkumisen ja luontopolun opastaulujen putsauksen joka aamuisella pyörälenkillä. Puhdistuskemikaalit on lahjoittanut Pukinmäen kiinteistöhuolto.

Vuosittain kertyneet tuhannet kilometrit näkyivät vanhassa sähköpyörässä ja huoltoliikkeen tuomio oli karu, ei kannata korjata.

Onneksi pyöräliikkeessä oli myynnissä käytettynä muutaman vuoden vanha sähköpyörä, jonka Matti sai testiajoon.

-Upea pyörä, kahdella akulla pääsen pitkälle ja monta kertaa päivässä purolle ilman latausta, kertoo iloinen Matti Salonen.
-Oli niin upeaa nähdä isäni iloisena uudesta menopelistä, että päätin auttaa pyörän hankinnassa. Malmitalolla pidetyn Longinoja-
valokuvanäyttelyn printatut taulut olivat odottaneet oikeaa myyntihetkeä ja tässä oli sellainen. Kysyin asiaa puroaktiiveilta ja tämä oli heillekin sopiva kohde.

Myynti järjestettiin Longinojan Facebook -sivuilla Skes ry:n kautta. Tauluista saatiin useampi sata euroa pohjakassaan. Loppusumma saatiin yhdistykseltä sekä paikallisen yrittäjän yllätyslahjoituksena, kertoo Matin poika Juha Salonen. Lahjoittaja oli Tapulin apteekkari.
-Olemme Tapuliapteekissa perineet viime vuoden alusta alkaen pientä maksua muovipusseista ja tarkoituksena on ollut lahjoittaa kertynyt tuotto lähialueen luonnon ja ympäristön suojeluun. Olen jo pitkään seurannut työtä, jota on tehty Longinojan kunnostamisen ja ennallistamisen hyväksi, joten ajattelin, että tämä olisi juuri sopiva kohde, kertoo apteekkari Sari Kinnunen.
-Kannustankin kaikkia lähialueen asukkaita tutustumaan Longinojan luontopolkuun ja rentoutumaan ja nauttimaan luonnon tarjoamista elämyksistä puron varrella, hän lisää.

Puroisäntä Matin voi hälyttää nopealla aikataululla purolle oppaaksi, hän vie alueen päiväkoti –ja koululaisryhmiä purolle grillaamaan ja tutustumaan puroluontoon. 

-Longinojan puroaktiivit haluavat tarjota ihmisille yhteisön, jonne kaikki ovat tervetulleita. Suuri osa tätä Longinojan yhteisöä on isäni Matti, kertoo Juha.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAarresaarella juonitellaan ja taistellaan
Seuraava artikkeliVanha Tervapääsky asukasillan aiheena