PuiU:n Julia Salosesta kaksinpelin mestari

Julia Jalonen sai viikonloppuna kultaa ja hopeaa. Hopea tuli nelinpelistä yhdessä Jannica Monnbergin kanssa. Kuva Petri Salonen

Puistolan Urheilijoiden Julia Salosesta tuli sulkapallon naisten kaksinpelin Suomen mestari 2020.

Viikonloppuna Vantaan Energia areenalla pelattiin sulkapallon Suomen mestaruuksista. Puistolan Urheilijoita edustava Julia Salonen on alle 19 -vuotiaiden hallitseva Suomen mestari viime vuodelta  ja nyt myös naisten kaksinpelin Suomen mestari. Mestaruus oli myös Puistolan urheilijoiden sulkapallojaostolle ensimmäinen kerta.

Julian reitti mestaruuteen oli lähes ainutkertainen. Julia on keskittynyt pelaamaan lähinnä kansainvälisiä kilpailuita ulkomailla, jonka seurauksena hänen ranking Suomessa ei riittänyt suoraan kilpailukaavioon ja Julia joutui aloittamaan kilpailun karsinnoista. Karsintojen kautta pelaaminen kaksinpelin Suomen mestaruuteen on ilmeisesti ensimmäinen kerta kautta aikojen.

Suomenmestaruuden naisten kaksinpelissä 17 -vuotiaana on aiemmin voittanut vain Suomea Rion olympialaisissa 2016 edustanut Nanna Vainio, joten tälläkin mittarilla suoritusta voi pitää loistavana.

Tämän lisäksi Julia pelasi naisten nelinpelissä parinsa Jannica Monnbergin kanssa finaalissa. Finaalissa vastustajat osoittautuivat paremmiksi ja näin Julia ja Jannica hopealle.

2020 on Julian viimeinen juniorivuosi alle 19 -vuotiaiden sarjoissa ja tähtäin onkin luonnollisesti ollut asetettuna syksyn EM- ja MM-kilpailuihin. Suomen mestaruuden voittaminen tässä vaiheessa antaa nyt hyvää luottamusta omaan tekemiseen. Seuraavat kilpailut Julialla on ensi kuun vaihteessa kun hän lähtee kiertämään Hollannin ja Saksan alle 19 -vuotiaiden juniorikilpailuita.

PS

Edellinen artikkeliPekka Lintumäen kauppiasura tuli täyteen
Seuraava artikkeliVuorten vallassa