Talvikausi vaiheessa

Tammikuu on jo puolivälissä, mutta varsinainen talvi ei ole vielä alkanut. Jokunen lumihiutale on nähty, samoin pientä liukkautta koettu, mutta se oikea talvi antaa vielä odottaa itseään. Innokkaimmat luistelijat käyvät Pukinmäen tai Oulunkylän tekojäällä ja hiihtäjät Paloheinän ladunpätkällä tai Kivikon hallissa. Malmin lentokentän ympäri ei vielä aikoihin hiihdetä ja koulujen viereiset luistinkentät ovat edelleen hiekkapinnalla. Ulkokuntoiluvälinepaikkojen lisääminen onkin ollut viisas keino saada ihmiset liikkumaan ulkosalla, etenkin jo alue on hyvin valaistu. Toteutusta odottavat kuntoportaat tulevat täällä Koillisessakin leutoina talvina olemaan enemmän kuin tervetullut lisä ulkoliikunnan vaihtoehtoihin.

Alkuvuodesta on jo lähes perinteeksi muodostuneita paikallisia tapahtumia. Yksi sellainen oli viime viikonloppuna Tapanilassa Erä Karaten toteuttamat HelOpen –karatekisat. Niin näissä kisoissa kuin muissakin isommissa paikallisissa tapahtumissa on mielenkiintoista seurata, millä tehokkuudella ja palvelualttiudella vapaaehtoiset toimijat tehtäviään suorittavat. Vapaaehtoisesti erilaisia tehtäviä hoidettavakseen ottaneet eivät katsele kelloa odotellen kahvitaukoa tai päivän päättymistä, vaan intoa palaen hoitavat ikävämmätkin tehtävät ja venyvät myös lisätöihin tarvittaessa. Hommat hoidetaan hymy huulilla, ilman minkäänlaista rahallista korvausta.

Seuraava isompi vapaaehtoistoimin toteutettava tapahtuma lienee helmikuun alkupuolella järjestettävä Siltamäen leijonien talvirieha. Koko perheelle tarkoitetut ulkoilmatouhuilut ovat todella suosittuja ja kaivattuja tapahtumia, joiden väkimäärää saattaa pienentää vain huono sää. Talvikauden iloihin kuuluvat myös harrastajateattereiden esitykset. Teatteri Tuike tarjoaa ohjelmia läpi vuoden, mutta Tapanilan ja Malmin työväentaloilla toimivat harrastajateatterit panostavat alkutalveen. Molemmilla tulee helmikuussa olemaan esitystensä ensi-illat. Näihin kannattaa lähteä hakemaan uusia elämyksiä, ja ehkäpä itsellekin uutta harrastusta.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin tornista 33
Seuraava artikkeliKansanedustaja Arhinmäki avasi Erä Karaten HelOpen kisat