Kansanedustaja Arhinmäki avasi Erä Karaten HelOpen kisat

Karate HelOpen kisat avannut Paavo Arhinmäki sai kisainfoa kilpailujen päätuomarilta, Erä Karaten lajipäällikkö Maija Laaksoselta. Kuvat Teija Loponen

Tapanilan Erä Karaten kisajärjestelykokemus pääsi taas viime viikonloppuna käyttöön seuran järjestämissä Karate HelOpen –kilpailuissa, joihin karatekoja osallistui Suomen ja muiden Pohjoismaiden lisäksi myös Venäjältä ja Virosta.

Kisat avannut kansanedustaja Paavo Arhinmäki kiitteli puheessaan Erä Karatea mahtavasta vapaaehtoisesta kisaorganisaatiosta, oman salin avaamisesta ja siitä, että seura tarjoaa myös erityislapsille mahdollisuuden harrastaa karatea. Hän muistutti, että nyt on meneillään merkittävä vuosi lajille, kun karate on ensimmäistä kertaa olympialajina.

Puheensa jälkeen Arhinmäki kertoi valtiovallan tekevän parhaillaan töitä sen eteen, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa jotain sekä kokeilla eri lajeja. Hallitusneuvotteluissa lasten liikkumiseen varattu raha aiotaan saada aktiivisesti käyttöön ensi vuoden alusta siten, että koulupäivien jatkeeksi olisi tarjolla  harrastustoimintaa. Lisäksi hän tiesi, että koulujen jumppasalien – ja välineiden tarjoaminen perheiden yhteiseen liikuntakäyttöön on Helsingissä tehdyissä piloteissa saanut hyvän vastaanoton.

Tapanilan Urheilukeskuksen Mosahalli oli Arhinmäelle entuudestaan tuttu salibandystä. Itse hän on jalkapallomiehiä ja kertoi pelanneensa aikoinaan kauden Mapsin riveissä Siltamäessä. Etenkin kulttuuri- ja urheiluministerinä ollessaan hän pyrki tutustumaan useisiin eri lajeihin.

Tapanilassa kisapaikan katsomo täyttyi mukavasti jo heti aamusta ja ottelut lähtivät sujuvasti käyntiin. Erän omista kilpailijoista aamukarsinnoissa oli mukana muun muassa Teo Lappalainen, joka on lähdössä nuorten EM-kisoihin.

-Kuutisen vuotta olen nyt karatea harrastanut ja tavoite on päästä mahdollisimman pitkälle. Pitkän tähtäimen haaveena on Olympialaiset ja aikuisten MM-kisat, nyt alkuun haen menestystä nuorten arvokisoissa.

HelOpenissa Teo kisasi sekä omassa ikäluokassaan että ylemmässä sarjassa, jossa hän omien sanojensa mukaan oli lähinnä hämmentämässä pakkaa, ei niinkään menestystä odottamassa.

Erälle kertyi kisoista muutakin menestystä kuin hyvän järjestäjän mainetta.

Kristiina Salme otti kultaa U14 -47-kiloisissa ja pronssia U16 -47-sarjassa. Ronja Palva nappasi kultaa U16 +54kg-sarjassa. Hanan Lafghani otteli hopeaa sekä U14 +47 kg, että U16 +54- sarjoissa ja Saimi Nikander nousi pronssille U16 -54 kg-, sekä U18 -53 kg sarjoissa. Sanja Pesonen otteli pronssia U18 -59-kiloisissa.

U16 Katassa Erän Ella Mäkelä sai pronssia, U18 pronssi meni Ellinora Vaaralle.

Pojissa Erän Ben Parikka otti kultaa U16 +63 –kiloisissa ja Teo Lappalainen ylsi hopealle U18 katassa.

Teija Loponen

Teo Lappalaisen taidonnäytteitä katassa.
Edellinen artikkeliTalvikausi vaiheessa
Seuraava artikkeliTapulikaupungin kirjastossa palattiin normaaliin arkeen