Mitä Koilliseen rakennetaan?

Leikkipuisto Kotinummen uudisrakennus on jo pitkällä. Kuva Teija Loponen

Kaupunki julkisti joulukuussa talonrakennushankkeiden rakentamisohjelman, josta löytyy varsin paljon kohteita Koillisen alueelta.

Jakomäen peruskoulu, sekä nuoriso- ja päiväkotitilat valmistuvat kuluvana vuonna 2020. Samoin palaneen leikkipuisto Kotinummen uudisrakennus Uudenpellonkuja viiteen valmistunee tulevana kesänä.

Päiväkoti Longinojan uudisrakennuksen Ampujantien 3:een on arvioitu valmistuvan kesällä 2022 ja päiväkoti Jäkälän korvaavan uudisrakennuksen on ajoitettu valmistuvan kesällä 2023 Tapanilaan. Sen sijaan päiväkoti Louhikon uudisrakennus valmistunee jo täksi jouluksi Kiilletie 6:een.

Päiväkoti Nuotin uudisrakennus Pieksupolku 5:een on ajoitettu kesäkuulle 2023 ja Takataskun ja Suven uudisrakennus kesälle 2024.

Tapulissa Maatullin ala-asteen, päiväkoti Mintun ja leikkipuiston uudisrakennus valmistunee 2023. Malmi lentokentän alueen koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen valmistumisajaksi on listassa merkitty vuosi 2029.

Malmin uusi pelastusasema on tarkoitus saada valmiiksi 2030 ja Tapanilan pelastusasema 2027.

Malmin päivystyssairaalan laajennus on listalla valmistumassa vuonna 2028.

Suuntimopuiston monitoimitalo Puistolan ja Tapulikaupungin välissä valmistunee kesällä 2028.

Korjaushankepuolelta löytyy Koillisesta Helsingin Medialukio, jonka julkisivun uusiminen ja ilmanvaihdon perusparannus on arvioitu valmistuvaksi heinäkuussa.

Latokartanon peruskoulun sisäilmakorjaukset on merkitty ensi vuodelle, Malmin peruskoulun Talvelantie 1:n perusparannus vuoden 2023 loppuun ja Pihlajiston ala-asteen perusparannus vuoden 2021 lopulle. Puistolan peruskoulua on rakentamisohjelman mukaan tarkoitus perusparantaa vuonna 2026, samoin Pukinmäenkaaren peruskoulun vanhaa osaa. Suutarinkylän peruskoulun Töyrynummentien rakennuksen sisäilmakorjauksia tehdään heti alkuvuodesta.

Malmin lentoaseman rajavartiolaitoksen tiloja korjataan Pelastuslaitoksen korjaamon ja keskusvaraston käyttöön keväällä.

Teija Loponen