Kierrätyspiste Tapanilan torin laitaan?

Rinki-kierrätyspiste joutui poistumaan Tapanilan Jäkälätieltä puolisen vuotta turhan aikaisin. Uutta paikkaa ei vieläkään ole löytynyt.

Tapanilalaiset ovat varsin lippaantuneita siihen, etteivät pääse enää kierrättämään muovi-, pienmetalli- ynnä muita jätteitään lähietäisyydellä.

Rinki Oy:n kierrätyspiste Jäkälätieltä joutui poistumaan kesällä ja silloin yhtiöstä kerrottiin lehdellemme, että uutta paikkaa etsitään kuumeisesti. Lähimmät kierrätyspisteet ovat olleet kesästä lähtien Jakomäen S-marketilla, Siltamäen ostoskeskuksella ja Malmin S-marketilla sekä Tapaninvainiossa Vanhan Tapanilantien alussa.

Rinki arveli jo löytäneensä uuden paikan Tapanilan keskustasta Seunalantieltä, mutta hanke kaatui siihen, että kaupunki ei uskonut naapuritalon asukkaiden lämpenevän asialle. Sen sijaan kaupungilta ehdotettiin uudeksi paikaksi Tapanilan toria.

Torin laita kävisi hyvin Rinki Oy:lle ja kun keräysastiatkin ovat valmiina, ei uuden kierrätyspisteen kuntoon saattamiseen menisi kuin jokunen tunti. Asiassa on kuitenkin vielä se mutta, että torillakin on naapureita ja kaupungin pitää ensin suorittaa heille kuulemiskierros.

-Kaupunki tekee varmasti parhaansa asiassa, eikä halua aiheuttaa turhaa valituskierrettä. Siksi Seunalantiestä luovuttiin. Nyt odotamme tämän torin laidan paikan kuulemisen suorittamista. Kaupunki tekee sen omaan tahtiinsa, joskus saamme vastauksen viikoissa, joskus se voi kestää vaikkapa vuoden, kertoo aluepäällikkö Jari Koivunen Rinki Oy:stä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEräviikingittärillä oli nappi loppuvuosi
Seuraava artikkeliMalmin tornista 33