Kansanedustaja Mari Rantanen: Mitä järkeä on rakentaa suolle?

Mari Rantanen (ps.)

Perussuomalaisten koillis-helsinkiläinen kansanedustaja Mari Rantanen jätti viime perjantaina eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Malmin lentokentän tilanteesta.

Ensimmäinen asuntokaava Malmin lentokentän alueelle hyväksyttiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa, vaikka eduskunnalla on voimassa lausuma, joka takaa yleisilmailun jatkumisen Helsingin seudulla.

-Eduskunta on edellyttänyt, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä. Tällaista korvaavaa kenttää ei ole vieläkään osoitettu, Rantanen huomauttaa.

-Malmi on ihanteellinen paikka yleisilmailulle. Se on koulutuskenttä ja toiseksi vilkkain lentokenttä koko Suomessa. On mielenkiintoista kuulla, miten hallitus voi varmistaa yleisilmailun jatkumisen seudulla muuten kuin säilyttämällä Malmin lentokentän.

Kirjallisessa kysymyksessään Rantanen tiedustelee, onko hallitus valmis keskustelemaan Helsingin kaupungin kanssa vaihtoehtoisista mahdollisuuksista kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen, esimerkiksi Ilmalan junavarikon alueella. Rantanen ihmettelee myös rakentamisen suunnittelua Malmin heikolle savimaalle.

-Helsinki omistaa asuntorakentamiseen paremmin soveltuvaa maata, jota ei ole kaavoitettu. Mikä järki on lähteä kovalla kustannuksella rakentamaan suolle, Rantanen kyseenalaistaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHyvää joulua!
Seuraava artikkeliNallenrinne käsiteltiin uudelleen lautakunnassa