Päättäjien palsta: Björn Månsson, Terhi Peltokorpi, Sinikka Vepsä

valtuutetut
Kauko Koskinen, Veronika Honkasalo, Heimo Laaksonen, Alviina Alametsä, Sinikka Vepsä, Abirahim Hussein, Terhi Peltokorpi, Björn Månsson ja Mari Rantanen

1.Mielipiteesi OmaStadi-äänestyksestä. Onko se toimiva tapa jakaa kaupunginosien kohentamiseen rahaa?

2. Mikä ehdotuksista on oma suosikkisi? (https://omastadi.hel.fi/pages/aanestystulokset)

3. Moni hyvä idea putosi. Voisitteko valtuustoryhmissänne ottaa niitä agendalle?

Björn Månsson, 66, Tapanila. RKP. Kaupunginvaltuutettu, RKP:n valt.ryhmän pj., HUS:n hallituksen jäsen, maakuntavaltuutettu, HOK-Elannon edustajiston ja hallintoneuvoston jäsen. Eläkkeellä oleva toimittaja, täyspäiväinen kunnallispoliitikko.

  1. Se on erittäin hyvä, täydentävä tapa, valittujen luottamushenkilöiden aloitteiden ja muiden toimenpiteiden lisäksi.
  2. Koillisen alueen osalta olen erityisen iloinen siitä, että voittaneissa esityksissä edistetään sekä senioreiden että nuorten hyvinvointia.
  3. Olemme jo käymässä läpi näitä pudonneita ideoita, tällä tarkoituksella.

Terhi Peltokorpi, 44, Suutarila. Kesk. Kaupunginvaltuutettu, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Keskustan eduskuntaryhmän sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija

  1. Oma Stadi -äänestys on toimiva tapa, jolla kaupunkilaiset saadaan mukaan ideoimaan ja vaikuttamaan siihen, että mihin rahaa kohdistetaan. Ensimmäinen kerta on aina kokeilua. Nyt pitää kartoittaa hyvät ja huonot puolet ja kehittää äänestystä vielä paremmaksi.
  2. Äänestin myös itse. Lapseni olivat toivoneet, että äänestäisin korkeampia kaiteita Tapanilan aseman ylittävälle sillalle. Hanke ei valitettavasti menestynyt. Osa äänestämistäni hankkeista toteutuu, kuten esim. Liikuntaa ja hyvinvointia tukevia palveluita ikäihmisille Koillis-Helsinkiin – Lähelle kotia
  3. Osa ehdotuksista on sellaisia, että ne pitäisi toteuttaa joka tapauksessa, vaikka ne eivät nyt pärjäneet. Käymme ehdotukset läpi valtuustoryhmässämme ja pyrimme edistämään osaa niistä.

Sinikka Vepsä, 63, Puistola. SDP. Kaupunginvaltuutettu, kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston, yhteisen kirkkovaltuuston, Malmin seurakuntaneuvoston, Puistola-Seuran hallituksen ja HOK-edustajiston jäsen. Sairaanhoitaja.

  1. Äänestys antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden tuoda omia ideoitaan esille ja saada niitä äänestyksen kautta toteutukseen. Mielestäni kaupungin tehtävänä on kuitenkin huolehtia eri asuinalueidensa kohentamisesta systemaattisesti ja tasapuolisesti ilman
  2. Oma Stadi- äänestystäkin. Sähköinen äänestäminen oli etenkin ikäihmisille hankalaa, vaikka apuja saikin Stadiluotseilta kirjastoissa ja palvelukeskuksissa. Liikuntaa ja hyvinvointia tukevia palveluita Koillis-Helsinkiin lähelle kotia oli suosikkini. Äänestin myös Puistolan yhteisöprojektin ”Osallisuuskahvila Nurkan” sekä Tapulin asukastalohankkeen puolesta. Molempia tarvitaan.
  3. Ehdottomasti.

Koillis-Helsingin päättäjät vastaavat vuorotellen myös lukijoiden kysymyksiin. Niitä voi meilata pirjo.pihlajamaa@lahitieto.fi tai tekstata 045 3489 373.

Edellinen artikkeliAskartien kaavaan pieniä muutoksia
Seuraava artikkeliHäiriköinti lyhentää kirjaston aukioloaikaa