Häiriköinti lyhentää kirjaston aukioloaikaa

Tapulin kirjasto
Tapulikaupungin kirjasto sijaitsee liiketalossa, jossa kirjaston alapuoliset liiketilat ovat tyhjillään. Kuva Helsingin kaupunki

Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikaa lyhennetään määräaikaisesti joulukuun ajaksi.

Kirjaston toisessa kerroksessa sijaitseviin tiloihin kuljetaan tyhjilleen jääneen ja siten valvomattoman ala-aulan kautta. Ala-aulassa on ollut iltaisin levottomuutta, joka yltää myös kirjaston tiloihin. Tästä syystä päätettiin sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi kirjaston aukioloaikaa lyhentää iltaisin määräajaksi.

-Tilanteeseen etsitään pikaisesti ratkaisu siten, että kirjastossa käynti on jälleen kaikille iloinen ja virkistystä tuova kokemus. Kaikille avoimena julkisena tilana Tapulikaupungin kirjasto on merkittävä toimija alueellaan ja sen sijainti lähellä Puistolan asemaa on hyvä. Kirjasto tuo hyvinvointia alueelle ja luo viihtyisät puitteet kaikenikäisille kaupunkilaisille, toteaa aluekirjastopalvelujen johtaja Saara Ihamäki Helsingin kaupunginkirjastosta.

Kaupunki etsii yhdessä kiinteistöyhtiön kanssa ratkaisun, miten kirjaston ja sen miehittämättömän ala-aulan turvallisuus ja viihtyvyys varmistetaan.

-Tarvitsemme laaja-alaista yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa, että asiointi kirjastossa on kaikille miellyttävää. Kirjastoon on tulossa myös määräaikaista lisätyövoimaa, kertoo Saara Ihamäki.

Kaikki Tapulikaupungin kirjastoon suunnitellut tapahtumat järjestetään sovittujen aikataulujen mukaisesti myös joulukuussa.

Koko joulukuun kirjasto on avoinna maanantaista torstaisin klo 9–18, perjantaisin klo 9–16 ja lauantaisin klo 9–16.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Björn Månsson, Terhi Peltokorpi, Sinikka Vepsä
Seuraava artikkeliPuistolan VPK 90 vuotta