Askartien kaavaan pieniä muutoksia

Grillikioski ja 1-kerroksinen liikerakennus saavat väistyä uuden kerrostalon tieltä. Kuva Teija Loponen

Malmin keskustaan Askartien ja Kirkonkyläntien kulmaukseen suunnitellun 7-kerroksisen rakennuksen asemakaavamuutosehdotukseen on tehty pieniä muutoksia.

Pohjois-Helsingin Yrittäjien toiveesta Kirkonkyläntien varteen tulevien katutason liikeyritysten edustalle mahdollistetaan lyhytaikainen asiakaspysäköinti.

Pysäköinti on kuitenkin mahdollistettu vain toistaiseksi, sillä Jokeri2-raideyhteyden tilantarpeet eivät todennäköisesti mahdollista pysäköintiä kyseisellä kohdalla.

Liikennesuunnitelman mukaisesti nykyinen Askartien kääntöpaikka säilyy pienin muutoksin. Ajoneuvojen läpikulkua Askartien ja Kirkonkyläntien välillä estetään istutuksin ja pyöräpysäköintipaikalla. Muutoksen myötä nykyinen grillikioski tulee siirtää toiseen paikkaan tai poistaa. Grillikioskin vuokrasopimus päättyy 31.12.2020.

Uudisrakennus on nousemassa nykyisen yksikerroksisen liikerakennuksen tilalle, joka on rakennettu 1960-luvulla.

Uudisrakennuksen liiketiloihin tulee sijoittaa suuret ikkunat ja esteetön sisäänkäynti suoraan kadulta. Rakennuksen julkisivujen on oltava paikalla muurattua tiiltä, jotka sovitetaan Kirkonkyläntien rakennuskannan luonteeseen.

Rakennuksen sallittu asuntokerrosala on 2200 k-m2 ja liiketilaksi varattava vähimmäiskerrosala on 150 k-m2.

Rakennuksen talosauna ja siihen liittyvä ulkotila sekä asukkaiden vapaa-ajantila tulee rakentaa ylimpään kerrokseen, josta muodostuu näkymät pihalle.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJuhlapäivä
Seuraava artikkeliPäättäjien palsta: Björn Månsson, Terhi Peltokorpi, Sinikka Vepsä