Mirka Nokka tuottaa lastenkulttuuria

Mirka Nokka on työskennellyt Malmitalolla vuodesta 2000 lähtien. Kuva Eevi Grönlund

Koillisen kulttuurikeskus Malmitalolla on esityksiä 450 vuodessa ja niitä löytyy kaikille vauvasta vaariin. 

Malmitalon kulttuurituottaja Mirka Nokka työskentelee muun muassa taidekasvatuksen parissa. Muuta työnkuvaan kuuluvaa ovat salien vuokraukset, ohjelmatuotannot lapsille ja nuorille sekä Kino Helioksen “pyörittäminen”.

-Valitsin tämän ammatin, koska olin kiinnostunut taiteesta ja kulttuurista. Hakeuduin tähän ammattiin äitini kerrottua siitä minulle, kertoo Mirka Nokka.

Mirka on työskennellyt kulttuurituottajana 18 vuotta ja Malmitalolla hän on ollut jo vuodesta 2000 lähtien. Mirkan mukaan hyviä puolia työssä on, että saa olla tekemisissä taiteen ja kulttuurin parissa, sekä yleisön ilahduttaminen erilaisilla esityksillä. Huonoja puolia työssä ovat kiire ja se, että kiireen vuoksi joitakin asioita ei voi hoitaa niin hyvin kuin haluaisi.  

-Esitysten valintaan vaikuttaa moni asia. Esimerkiksi esityksen taiteelliset arvot ja sen tasokkuus, hintataso, esityksen suuruus eli kuinka paljon se vie tilaa ja tietenkin yleisön toivomukset, toteaa Nokka.

Hän toivoisi, että ihmiset kertoisivat enemmän toiveitaan esityksiin liittyen. Nokalle saakin laittaa toiveita vaikkapa sähköpostiin. Hän käy itse katsomassa esityksiä niin usein kun ehtii. Elokuvat hän pyrkii katsomaan aina läpi. Nokka kertoo, että esityksiä on tällä hetkellä paljon tarjolla ja välillä saattaakin tulla valinnan vaikeutta.

-Joskus on vaikeaa valita esityksiä, koska pitää ottaa huomioon niin monta erilaista asiaa. Päiviä ja rahaa on vain rajallisesti., kertoo Mirka Nokka. 

Mirka Nokka toteaa omien mieltymyksiensäkin vaikuttavan esitysten valintaan. Itse hän tykkää todella paljon teatterista ja kokee, että esityksessä tulee olla ajankohtainen sanoma.

-Meille onkin tulossa ensi vuonna ohjelmistoon ilmastonmuutokseen liittyvä esitys, hän paljastaa. 

Yhteensä Malmitalolla näytetään yksittäisesitykset mukaan lukien noin 450 esitystä vuodessa. Ohjelmistossa otetaan kaikki ikäluokat huomioon. Eniten kävijöitä löytyy lasten ja nuorten tai vanhempien ihmisten keskuudesta. Vähiten kävijöitä löytyy nuorista aikuisista.

-Oma henkilökohtainen lempiesitykseni on Mestaritontun seikkailut, joka on esitetty Malmitalolla vuonna 2012. Se oli koko perheen musikaali, kertoo Nokka.

-Tulkaapa kaikki Malmitalolle 20.12. perinteiseen puurojuhlaamme, vinkkaa Mirka lopuksi.

Pipsa Lahdenperä 
Pukinmäenkaaren peruskoulu (TET)

Edellinen artikkeliArvi Savolainen, 21, painijalahjakkuus MAAILMANMESTARI TAPANINVAINIOLTA
Seuraava artikkeliJuhlapäivä