Valaiseeko valomeri Tapulin sunnuntaina? – ”Yhdessä me tuomme valoa pimeyteen”

Tapulista tahdotaan tehdä yhteisöllisempi asuinalue. Valon juhla taistelee kaamosta vastaan ja yrittää yhdistää alueen ihmisiä.

Sunnuntaina 1.12. kello 16 Tapulissa vietetään ensimmäistä Valon juhlaa, johon juhlijat voivat tuoda minkä tahansa valonlähteen Tapulia valaisemaan. Tapulikaupungin ihmisten toivotaan aluksi kokoontuvan yhteen Ajurinaukiolle Tapulin kirjaston eteen. Tästä jatketaan eteenpäin kulkueena kävellen noin kilometrin mittainen reitti. Reitin aikana poiketaan alueen leikkipuistoon, jossa vietetään samaan aikaan avajaisjuhlaa. Reitti päättyy Tapulin seurakuntakodin eteen.

Ajatus juhlasta sai jo kipinänsä viime kesänä Malmin seurakunnan toteuttamista palvelumuotoiluhaastatteluista, joita tehtiin ympäri seurakunnan aluetta. Syyskuussa projektin jatkona Tapulin seurakuntakodilla järjestettiin Mitä kuuluu Tapuli? -työpaja, jossa seurakunnan työntekijät keskittyivät kuuntelemaan Tapulin asukkaiden kuulumisia.

– Keräämästämme materiaalista nousi tärkeänä huomiona se, että monet Tapulikaupungin asukkaat eivät varsinaisesti tarvitse mitään uutta seurakunnalta, mutta kaipaisivat alueella asuville ihmisille jotain omaa ja yhteisöllistä. He toivoivat tapahtumaa, johon olisivat tervetulleita kaikki tapulilaiset. Tapahtuman omistajuus olisi selkeästi Tapulin asukkaiden, ei seurakunnan, pastori Aleksi Vainikka kertoo.

Vainikan mukaan seurakunnan työntekijät ovat kiitollisessa asemassa sen suhteen, että he voivat käyttää työaikaansa ja resursseja seurakuntalaisten palvelemiseen aikana, jolloin ihmiset tasapainottelevat työn ja vapaa-ajan kanssa koittaen kiireen keskellä saada kaiken valmiiksi ennen joulua.

– Lähdimme rohkeasti viemään viestiä juhlasta. Marras-joulukuun kaamos koskettaa jokaista Suomessa asuvaa ihmistä. Pimeys on kaikille sama, mutta yhdessä me tuomme valoa pimeyteen.

Tapulikaupungin toimijoille ja yrittäjille on kerrottu juhlasta jo ennakkoon ja vastaanotto idealle on ollut pelkästään hyvää. Esimerkiksi Tapulin K-Market tarjoaa kävelyn jälkeen glögit ja joulupiparit. Syötävää tarjoaa pitopalvelu Pilke. Myös Puistolan palvelutalon asukkaita pääsee mukaan kulkueeseen vapaaehtoisten saattajien voimin.

– Tänä vuonna kylvetään Tapulikaupunkiin Valon juhlan siemen. On aivan Tapulin asukkaista kiinni, miten siemen lähtee kasvamaan. Toivomme, että tapulilaiset ottaisivat tämän jutun omakseen!

Edellinen artikkeliMalmi-ryhmässä puhutaan tunteista
Seuraava artikkeliParempaa palvelua