Lentoasemakortteliin lisättiin sillan paikka

Suunnittelualueeseen tehdyt muutokset on merkitty havainnekuvaan. Kuva Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan asemakaavoituspalvelussa on tehty muutoksia Lentoasemankorttelit-nimiseen asemakaava-alueeseen. Yhtä kohtaa on kasvatettu ja toista kutistettu.

Suunnittelualuetta on kasvatettu Hyttitien pienteollisuusalueella yltämään Tattariharjuntielle asti. Näin alueen virkistysreitti on saatu yhdistettyä Tattariharjuntielle, jonka yli tulee kevyen liikenteen silta. Sen paikalla on nykyisin metsää.

Suunnittelualuetta on vastavuoroisesti kutistettu pienteollisuusalueen eteläpuolella poistamalla alueesta metsänreunaa.

Muutosten takia kaupungin on pitänyt julkaista elokuussa jo kertaalleen julkaistu osallistumis- ja arviointisuunnitelma uudelleen. Tieto muutoksesta on postitettu alueen kiinteistöille tai niiden isännöintiyhtiöille, joiden tulee toimittaa tieto yhtiön asukkaille.

Lentoasemankorttelit on kaavasuunnitelmissa noin parin tuhannen asukkaan asuinalue kentän eteläreunassa. Sinne suunnitellaan lähipalveluja ja virkistysalueita, joihin kuuluu tapahtumakäyttöönkin ajateltu, kiitotien paikkeille sijoittuva Lentoasemapuisto. Sen reunaan on hahmoteltu koulua. Alueella on nyt myös Malmin pelastusasema. Suunnittelualueen keskelle jää lentotoimintaan liittyviä, säilytettäväksi aiottuja rakennuksia.

Korjatut suunnitelmat löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat ja Malmitalolta, jossa ne ovat esillä 24. marraskuuta asti. Aineistoon voi perehtyä virka-aikana myös kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa (Sörnäistenkatu 1), josta saa henkilökohtaista neuvontaa.

Kaavapalautetta voi antaa suoraan myös kaavatyöstä vastaavalle, joka on arkkitehti Salla Hoppu. Hänet voi tavata, kun sopii ajan etukäteen.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliUutta Koillis-Helsinkiä
Seuraava artikkeliMedialukion korjauksessa kalliita yllätyksiä: Koulun alapohjassa lainehti vesi