Onnea isät

Tulevana sunnuntaina juhlistetaan isää. Isänpäivää vietetään perinteisesti oman isän tai isoisän juhlapäivänä, jolloin häntä muistetaan vaikkapa kortein, lahjoin tai herkullisin aterioin. Isänpäivä, kuten äitienpäiväkin, voivat olla kipeitä juhlapäiviä niille lapsille, joilla ei toista vanhempaa syystä tai toisesta ole. Samoin isovanhemmille, jotka esimerkiksi lapsensa eron myötä ovat menettäneet kosketuksen lapsenlapsiinsa. Silloin ei isoisä välttämättä pääse lainkaan tapaamaan lapsenlastaan tai saa häneltä isänpäiväkorttia. Lapsen paras unohtuu helposti aikuisten kiistoissa. Siksikin on hyvä, että Lapsen oikeuksien päivää vietetään taas kahden viikon päästä.

Isänpäivä liittyy yleensä sukulaisuussuhteeseen. Yhtä hyvin isänpäivää voisi viettää myös henkistä isähahmoa kiittäen. Sellainen henkilö voi olla isättömälle lapselle miespuolisena tukijana ja isähahmona toimiva aikuiskaveri tai vaikkapa työelämässä valmentajana ja opastajana, mentorina toimiva mies. Vapaaehtoisten päivä on olemassa, 5.12., mutta tärkeän ihmisen, tukijan päivää ei. Helmikuinen Ystävänpäivä ei ihan tuota samaa asiaa merkitse. Ties vaikka tukijan päiväkin vielä joskus ideoitaisiin.

Lasten hyvinvointi on vanhemmille tärkeää. Todella monissa kouluissa ja päiväkodeissa on ollut pahoja sisäilmaongelmia, joiden lapsille mahdollisesti aiheuttamat terveyshaitat ovat vanhempia huolestuttaneet. Nyt on jo rakennettu useita tilapäisiä paviljonkirakennuksia Koilliseen väistötiloiksi ja lisää on tulossa. Aina ei niiden sijoituspaikka kaikkia asukkaita miellytä, näin on esimerkiksi Suuntimopuiston kohdalla, mutta sopivia ja keskeisiä paikkoja ei yleensä montaa ole löydettävissä ongelmakohteen lähistöltä. Tämäkin asia nousi esille pormestarin asukasillassa, joka viime torstaina veti runsaasti Tapulikaupungin ja Puistolan asukkaita Koudan koululle. Peruskorjattava tai purettava kohde muuten sekin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuistolan Suuntimopuisto uuteen käyttöön
Seuraava artikkeliLennart Petrell tukee Roosa nauha –kampanjaa