Lennart Petrell tukee Roosa nauha –kampanjaa 

Lennart Petrell ja Juha Salonen yhdistivät tempauksellaan hyvän tekemisen ja luonnon seuraamisen. Kuva Maaret Ahlsved

Jääkiekkoilija Lennart Petrell on jo neljänä vuonna toiminut aktiivisesti Roosa nauha -kampanjan hyväksi ja onkin monta kertaa saanut kerättyä loistavan summan rahaa syöpätutkimukselle.

Petrell sai idean lähteä mukaan tukemaan kampanjaa viiden ulkomailla vietetyn pelikauden jälkeen. Petrell kertoo, että häneen teki vaikutuksen ihmisten vieraanvaraisuus ja aloittamisen halu. Näiden pohjalta hän halusi alkaa tehdä Suomessa jotain samankaltaista. Petrelliä, kuten useita muitakin ihmisiä, on syöpä myös koskettanut jonkun tutun kautta. Lisäksi hän on suuri luonnon ystävä. 

Longinojan puroaktivistien ja Petrellin yhteistyö alkoi, kun Longinojan puroaktivistit ottivat Juha Salosen johdolla yhteyttä häneen. Siitä alkoi suunnittelu tapahtumaa varten, jossa seurataan taimenia, kuvataan luontoa ja tehdään hyvää.  

Viime tiistaina 29.10. Petrell ja puroaktivistit järjestivät tempauksen, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa Roosa nauha –kampanjaan ja saada ainutlaatuinen kokemus seurata Suomenlahden uhanalaisia taimenia. Tapahtuma oli ilmainen, mutta kampanjaan sai lahjoittaa rahaa, jos halusi.

Lennun Roosa nauha -keräys on auki 7.11. asti. 

Pipsa Lahdenperä
Pukinmäenkaaren peruskoulu (TET

  • Lennart Petrell on 35-vuotias ammattilaisjääkiekkoilija.
  • Hän pelaa Helsingin IFK:ssa laitahyökkääjänä ja toimii myös joukkueen kapteenina. Häntä kutsutaan myös lempinimellä Lennu.
  • Columbus Blue Jackets varasi Petrellin vuonna 2004 NHL:ään 6. kierroksella ja varausnumerolla 190. Lennu asuu Suutarilassa.
Edellinen artikkeliOnnea isät
Seuraava artikkeliProjektipappi Timo Laaninen: Kyllä Malmi opettaa