Puistolan Suuntimopuisto uuteen käyttöön

Suuntimopuistoon suunnitellaan monitoimitaloa. Osa puistosta jää puistokäyttöön. Kuva Pipsa Lahdenperä

Helsingin kaupunki kaavailee koulu- ja päiväkotitiloja sekä monitoimitaloa Puistolan Suuntimopuistoon. Osa puistosta jätetään normaaliin puistokäyttöön.

Ajatuksena on, että Suuntimopuiston koulu- ja päiväkotitilat saataisiin käyttöön vuoden 2021 alkuun mennessä. Aluksi tilat toimivat Maatullin ala-asteen ja päiväkoti Mintun väistötilana.

Vuosiksi 2024-2026 puiston rakennukseen siirretään Puistolan peruskoulu. Koulun oma rakennus peruskorjataan tai korvataan uudisrakennuksella. Uudistetussa rakennuksessa aloitetaan koulun lisäksi päiväkodin ja leikkipuiston toiminta.

Vuodeksi 2026 kaavaillaan Puistolanraitin ala-asteen sekä päiväkotien Klaara ja Vihtori pysyvää muuttoa Suuntimopuistoon ja koulun muuttamista yhtenäiseksi peruskouluksi, joka kattaisi kaikki vuosiluokat 1-9.

Näiden lisäksi suunnitellaan Suuntimopuiston tilojen laajentamista monitoimitaloksi. Sinne halutaan siirtää Puistolan ja Tapulikaupungin kirjastot sekä Tapulikaupungin nuorisotalo.

Helsingin kaupunki sai idean monitoimitalon perustamisesta Suuntimopuistoon, kun se tutki Puistolan, Tapulikaupungin ja Heikinlaakson tilatarpeita.

Suuntimopuisto valittiin monitoimitalon paikaksi hyvän ja keskeisen sijaintinsa johdosta. Se on lähellä Puistolan rautatieasemaa ja sinne pääsee helposti niin Puistolasta kuin Tapulikaupungistakin.

Eevi Grönlund
Pukinmäenkaaren peruskoulu (TET)

Edellinen artikkeliStand Uppia malliin Sutela ja Salminen
Seuraava artikkeliOnnea isät