Pukinmäen kauppapaikkaan tulee myös kuntosali

Pukinmäen tontti aseman vieressä
Hok-Elanto on ollut valmis maksamaan Helsingin kaupungille yli 185 000 euron takuurahan päästäkseen rakentamaan ennen lupapäätöstä. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Hok-Elanto on saanut rakennusluvan viisi- ja osin kuusikerroksiselle kauppapaikalleen Pukinmäessä. Yhtiö on pyytänyt Helsingin kaupungin rakennusvalvonnalta, että yhtiön urakoitsija saisi aloittaa rakentamisen ennen virallista rakennuslupapäätöstä. Asiaa on perusteltu sillä että työt olisi hyvä aloittaa ennen kuin maa jäätyy.

Naapurikuulemisessa hanketta ei ole vastustettu, mutta huolta on ilmaistu lisääntyvästä liikennemelusta ja keinovaloista sekä rakentamisen vaikutuksista maapohjaan ja ympäröivään rakennuskantaan.

Lupapaperien mukaan asiat on huomioitu asemakaavassa ja lupamääräyksissä. Rakennusluvassa esimerkiksi kielletään maaperän kuivattaminen niin, että pohjaveden pinnan taso muuttuu. Sadevedet puolestaan on tarkoitus viivyttää jatkossa tontille tulevalla viivytyskentällä.

Kehä I:n, Malminkaaren, Eskolankaaren ja pääradan väliin rakennettavan kiinteistön pohjakerrokseen tulee autopaikkoja ja toiseen kerrokseen S-market sekä hieman muuta liiketilaa. Kolmanteen kerrokseen tulee kuntosali ja Pelicanin vuokravarastotilaa. Ylimpiin kerroksiin tulee pelkästään pienvarastotilaa.

Kuudes kerros on pinta-alaltaan muita pienempi, eikä siten kata koko kattokerrosta. Kerrokseen tulee talotekniikan tilat. Viidennen kerroksen lopulle kattotasanteelle jätetään tilaa aurinkopaneeleille, jos sellaiset joskus tulevat.

Pohjakerroksen autohalliin mahtuu 56 autoa. Paikoista kaksi on liikuntarajoitteisille. Ulos tulee vielä neljä parkkiruutua ja omat paikat 56 pyörälle.

Hok-Elanto on vuokrannut tontin kaupungilta. Sopimuksen mukaan vuokraajalla on oikeus ostaa muutamien miljoonien arvoinen tontti omakseen seuraavan viisivuotisjakson kuluessa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMaatullin koulun korjaus jatkuu ennen purkua
Seuraava artikkeliElite Alexalle kultaa, Alexialle pronssia