Pormestarille tullut tiukkoja kysymyksiä

Edellinen pormestarin asukasilta Koillisessa pidettiin Pukinmäessä, jossa pop-up –tapahtumassa asukkaat olivat ahkerasti virkamiesten kimpussa. Kuva Teija Loponen

Pormestari Jan Vapaavuoren tämän vuoden viimeinen asukasilta pidetään Puistolan, Tapulikaupungin ja Heikinlaakson asukkaille.

Asukasilta alkaa kello 17.30 Pop up Puistola-Tapulikaupunki -tapahtumalla, jossa toimialakohtaisilla esittelypisteillä keskustellaan ja tiedotetaan alueen ajankohtaisista asioista.

Alkuillasta siis tarjotaan asukkaille mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta vastaavien asiantuntijoiden kanssa. 

Etukäteen esitetyistä kysymyksistä varsinkin teiden ja ojien kuntoon tai kunnostukseen tiettyjen tonttien kohdalla liittyvät kysymykset ovat sellaisia, joihin vastauksen saattaa saada tarkemmin kahdenkeskisessä keskustelussa.

Varsinainen pormestarin asukasilta käynnistyy kello 19 ja siinä asukkaat kysyvät ja kaupungin asiantuntijat vastaavat minkä taitavat.

Alueen ajankohtaisia keskusteluaiheita ovat muun muassa palveluiden keskittäminen tulevaisuudessa,  Maatullin koulun tilanne, leikkipuistot, täydennysrakentaminen, Puistolan juna-aseman kunto ja liikenne.

Jo nyt kerro kantasi –kyselyyn on tullut toistakymmentä kysymystä, jotka muun muassa koskevat pysäköintipaikkojen lisäämistä, koirapuistojen tarvetta, roska-astioita, Malmin lentokentän rakentamista ja sitä, ettei asukkaita sen suhteen ole kuultu, julkisten rakennusten, kuten Maatullin koulun ja päiväkotien sisäilmaongelmien ratkaisemista, sekä kulttuuripalvelujen järjestämisestä jatkossa.
Kaupunginkanslia järjestää tilaisuuden yhteistyössä Puistolan ja Tapulikaupungin asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.
Tilaisuudessa on lastenhoito yli 3-vuotiaille lapsille.

Teija Loponen

Puistolassa nuoruutensa asuneen pormestarin asukasilta torstaina 31. lokakuuta kello 17.30–20.30 Puistolan peruskoulussa, Koudantie 2.

Edellinen artikkeliEtsivässä lähityössä näkee elämän kääntöpuolen
Seuraava artikkeliPäättäjien palsta: Maria Landén, Antti Vuorela, Tuulikki Vuorinen