Yrittäjät yhteistyöhön asuinalueilla

Malmin seurakunnan edustajat esittelivät Tapulikaupungissa tehdyn asukaskyselyn tuloksia. Kuva Teija Loponen

Tapulin yrittäjiä kokoontui kolmatta kertaa yhteen pohtimaan keinoja lisätä näkyvyyttään ja myös erilaisia yhteistyön muotoja Tapulikaupungin alueella.

Stadin yritysluotsi Heidi Lihrin ja yhdyskuntatyöntekijä Soile Atacocugun johdolla seurakuntakodille kokoontuneet yrittäjät saivat nauttia seurakunnan tarjoamasta riisipuurosta samalla kun Anu Merenlahti ja Paula Närhi esittelivät seurakunnan joulun palvelumuotoiluprojektia, jota on työstetty asukkaiden kanssa Tapulikaupungissa. 

Yhdistäväksi teemaksi jouluun on valittu pimeyden myötä valo.  Valonjuhlaan voisivat alueen yrityksetkin osallistua vaikkapa valaisemalla omien liiketilojensa ikkunoita.

Seurakunta myös haastoi yrittäjät palkkaamaan alueen nuoria kesätyösetelillä töihin ensi kesänä. Paikalla olleet yrittäjät ottivat haasteen vastaan ja pohtivat, että useampiakin nuoria voitaisiin varmaan yhteisöllisesti palkata toimimaan työpareittain ja kustannukset jaettaisiin mukaan lähtevien yrittäjien kesken. Asiaa varten pidetään oma tapaaminen 15.11. Pitopalvelu Pilkkeen tiloissa klo 8.30-10.

Aamun aikana pohdittiin myös, miten saada enemmän mikro- ja pienyrittäjiä mukaan verkostoon ja mitä yhteistyötä voitaisiin tehdä naapurikaupunginosien yrittäjien kanssa.

Teija Loponen

Tapanilan yrittäjiä kutsutaan verkostoitumaan ja keskustelemaan Tapanilan kehittymisestä 22.10. klo 8.30 Tapanilan kylätilalle. Ilmoittautumiset 19.10. mennessä osoitteessa https://urly.fi/1jhD

Edellinen artikkeliTimo Uotila lahjoitti isänsä veistoksen Tapanilan kirjastolle
Seuraava artikkeliKenestä Vuoden vapaehtoinen? Kaksi ehdokasta Koillisesta