Alppikylässä romuautot kiusana

Tattarikadun varressa seisoo sellaisiakin autoja, joiden omistajat eivät asu lähimaillakaan, vaan säilyttävät autojaan siellä. Kuva Teija Loponen

Alppikylässä etenkin Tattarikadun varressa asuvat ovat lopen kyllästyneitä romuautoihin, joita seisotetaan kadun varren parkkipaikalla. Osasta autoista käydään kauppaa.

-Osa autoista on ihan romujakin. Renkaat tyhjänä, reikäisiä tai tupaten täynnä tavaraa. Ne vievät tilaa meidän asukkaiden autoilta ja samalla ne ja niiden ympärillä pyörivä porukka laskevat asumisviihtyvyyttä, kertoo kadun varren asukas Anne Lohikari.

Muutkin alppikyläläiset ovat niin harmistuneita autoruljanssiin, että ovat yrittäneet kääntyä kaupungin ja poliisin puoleen.

-Poliisi sanoo, ettei voi tehdä mitään, ellei kyseessä ole varastettujen autojen kauppa. Heidän mukaansa huonokuntoisia autoja kaupataan todennäköisesti Afrikan maihin vietäväksi.

Pysäköinninvalvonnasta vastattiin, että pysäköidä saa vapaasti, ellei kaduilla ole sitä koskevia rajoituksia.

Asukaspysäköintiin siirtyminen vaatisi kaavamuutoksen, eikä ole kaikkien mielestä hyvä vaihtoehto.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston jäsen Sinikka Vepsä, sd, otti asiasta yhteyttä kaupunkiympäristötoimialan asukas- ja yrityspalveluiden alueidenkäyttö ja valvonnan yksikön päällikkö Antti Mäkiseen. Tämä puolestaan otti yhteyttä kunnalliseen pysäköintivalvontaan, josta luvattiin nyt kohdistaa valvontatoimenpiteitä Alppikylään ja tarkistaa, onko alueelle pysäköitynä esimerkiksi ei tosiasiallisesti liikennekäytössä olevia ajonneuvoja. Tällaisia olisivat esimerkiksi pitkään paikallaan olleet, muuhun tarkoitukseen kuin liikennekäyttöön käytetyt ajoneuvot, tai autot, joilta rekisteröintimaksut ovat olleet pitkään suorittamatta.

-Antti Mäkinen neuvoi, että voimme olla yhteydessä myös liikennesuunnitteluun ja ehdottaa alueelle aikarajoituskylttejä. Ne saattavat kyllä joissakin tapauksissa tuottaa hankaluuksia myös Alppikylän asukkaille, kertoo Vepsä.

Aikarajoitusta Alppikylän kaduille kannattaa harkita, elleivät pysäköinninvalvonnan toimet tehoa. Aikarajoituskylttejä alueelle on mahdollisuus saada niin haluttaessa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMuista näkyä
Seuraava artikkeliTapanilassakin marssittiin ilmaston puolesta