Eero Kenttä nauttii liikuttamisesta

Perjantaisin Tapulin seurakuntakodilla kokoonnutaan kehonhuoltoon. Kuva Teija Loponen

Jakomäki-Tapulikaupungin alueliikuttaja Eero Kenttä innostuu puhuessaan työstään. Asukkaiden liikuttaminen, sekä heidän saamisensa edullisen liikunnan pariin tuottaa hänelle isosti iloa.

-Palaute oli viime vuodelta hyvää ja näkyy siinäkin, että ryhmät ovat kasvaneet. On ilo kuulla, kuinka ihmiset kertovat vaivojensa kadonneen tai elämänhalunsa palanneen ja myös noissa liikuntahetkissä näkyvät hymyt ja iloinen nauru ovat mahtavaa palautetta vetäjälle, Eero Kenttä toteaa.

Kentällä alkoi nyt toinen kausi Jakomäki-Tapulikaupungin alueliikuttajana.

-Teimme keväällä asiakaskyselyn ja sen perusteella lisättiin syksyyn muun tanssillisia tunteja eli zumbaa ja lisäksi Zodiakin nykytanssikurssi. Miehet toivoivat pelaamista ja nyt onkin alkanut torstaisin aluepelailut, jossa voidaan pelata vaikka kävelyfutista tai sählyä ihan kävijöiden kunnon ja toiveiden mukaan. Eli sinne etenkin kaikki miehet nyt mukaan, tosin on tuo ryhmä kaikille avoin.

Alueliikunta on tarkoitettu jokaiselle, jolla siihen on mahdollisuus päiväsaikaan päästä mukaan. Niin vuorotyötä tekeville kuin opiskelijoille, senioreille ja työttömille.

Kaikki muu on kaikille avointa, vain tiistain zumba ja yksi kuntosalivuoro on ainoastaan naisille, jotta ne soveltuisivat myös maahanmuuttajataustaisille.

Alueliikunnan tunneille ei tarvitse ennakkoon ilmoittautua ja toimintaan voi lähteä mukaan milloin vain, kesken kautta. Ensimmäiselle tunnille voi osallistua kokeiluluonteisesti, sen jälkeen tarvitaan 25 + 4 euron hintainen alueliikuntapassi, jonka saa Jakomäen uimahallista. Passilla saa käydä kaikissa mahdollisissa alueliikunnan tapahtumissa vaikka useamman kerran päivässä.

-Täysin maksuttomia ovat yhteistyökumppanimme Zodiakin nykytanssikurssit ja niistä toinen kokoontuu ilta-aikaan, Eero opastaa.

Eero kokee erittäin tärkeäksi sen, että alueliikunnan kynnys on riittävän matala kaiken kuntoisten osallistua.

-Ellei pysty seisomaan, on tarjolla myös tuolijumppaa. Ja kaikessa liikunnassa huomioidaan erilaiset tukielin- ja muut vaivat, eli räätälöidään liikkeet tarpeiden mukaan. Ja jos joku liike tuntuu itselle huonolta, sen voi yksinkertaisesti jättää tekemättä, Kenttä opastaa.

-Yhteisöllisyys ja sosiaaliset kontaktit ovat liikunnan lisäksi tärkeitä tekijöitä. Näissä jumpissa tapaa toisia alueen asukkaita, saa juttuseuraa ja kokee kuuluvansa johonkin ryhmään.

Tasapainoharjoitukset ovat ikääntyneempien mieleen, nuoremmat pitävät erityisesti kevytjumpasta ja kehonhuollosta, kiertoharjoittelu on kaikkien makuun, samoin kuntosali.

Tarkemmin alueliikunnan tunneista löytyy hel.fi/alueliikunta -sivustolta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLaiholan taloa tärvelty
Seuraava artikkeliPäättäjien palsta: Alviina Alametsä, Mari Rantanen ja Kauko Koskinen