Helsinki-Malmin lentokenttä on yksi Helsingin pimeimmistä paikoista. Perjantaina sitä hyödynnetään ja silloin on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä katsomaan tähtiä kiitoteiden risteyksessä, yhdessä Helsingin pimeimmistä ja hiljaisimmassa paikoista, Malmin lentokentältä. 

Longinojan aktiivit, Ursa ja Malmin lentoaseman yhdistykset järjestävät tähtikahvit Malmin kiitoteiden risteyksessä yöllä, kun lentotoiminta on rajattu viranomaislentoihin.

Kaikki ovat tervetulleita ihailemaan yhdessä tähtitaivasta. Retkellä on mukana Ursan tähtiopas Tuukka Perhoniemi. Hän on pitänyt lukuisia tähtitaivaskursseja ja vetänyt yöllisiä retkiä eri puolilla Helsinkiä, mutta hänellekin lentokenttä on uusi ympäristö tähtien katseluun.

Tapaamispaikka on lentokentän päärakennuksen edessä, josta siirrytään ryhmänä tähti/kahvipaikalle. Portti aukeaa tasan kello 22 ja tilaisuus päättyy 23.30.

Paikalla voi keskustella tähtien lisäksi myös Longinojan tilanteesta ja Malmin lentoaseman uhkakuvista. Retki on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä lentoasema vielä alkuperäisessä asussaan, joten kannattaa tulla katsomaan sitä kiitoteiden keskeltä.

Paikalla voi myös allekirjoittaa kuntalaisaloitteen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä aiheesta pitäisikö Malmi säilyttää ilmailukäytössä vai ei. 

Purotalkoisiin pääsee taas. Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura (SKES) ry järjestää yhdessä Vaelluskala ry:n kanssa Longinojalla kunnostustalkoot sunnuntaina 29.9. klo 10 alkaen. Talkoissa on mukana myös Malmin seutu siistiksi roskista -Facebook ryhmä keräämässä alueelta pois roskia.

Talkoiden tavoitteena on palauttaa oja takaisin solisevaksi puroksi lisäämällä kiviainesta puroon kalojen ja ihmisten iloksi. Talkoissa puhdistetaan myös aikaisempien vuosien kutusoraikot valmiiksi odottamaan puhtaina taimenten syksyisiä kutukarkeloita. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö on järjestänyt kiviainesta kunnostusurakkaa varten purolle.

Talkooalue ja tapaamispaikka sijaitsee Savelassa, Pihlajamäen ala-asteen kohdalla heti Kehä yhden alapuolella.

TL

Tähti-ilta Malmin lentoasemalla 27.9. kello 22-23.30.

Edellinen artikkeliMalmin koptereita sovitetaan yhä Kivikkoon
Seuraava artikkeliLaiholan taloa tärvelty