Aidosti paikallinen

Alkanut syyskausi on ollut varsin tapahtumarikas. Etenkin viikonlopuille on osunut lukuisia päällekkäisiä tapahtumia, joihin emme kaikkiin ehdi itse paikalle. Ahtautta on myös lehden sivuilla. Juttutoiveita on niin lukuisasti, kaikki eivät lehteen mahdu silloin kun niitä toivotaan. Puistolan toritapahtumassa eräs lukija kysyi, että ettekö vain voisi lisätä sivuja lehteen, jos on paljon uutisoitavaa. Olisipa se niin helppoa. Lehden painattaminen ei ole ihan ilmaista ja ainoa tulonlähteemme ovat ilmoitukset. Emme saa mitään tukia tai avustuksia kaupungilta tai valtiolta, kuten edelleenkin osa ihmisistä tuntuu uskovan. Kaikki tulot tulevat ilmoituksista ja siksi lehden sivumäärä pitää suhteuttaa ilmoitusten määrään.

Aidosti paikallinen, alueen oma lehti on monille tärkeä tiedonlähde. Tuosta paikallisesta tiedon jakamisesta meitä iloksemme myös kiitellään. Juuri sellaista lehteä me haluamme jatkossakin tehdä, josta on aidosti iloa ja hyötyä ilmestymisalueemme lukijoille. Haluamme välittää tietoa siitä, miten kaupunki kehittää Koillista, millaisia suunnitelmia tänne on ja mitä täällä muutenkin tapahtuu. Ymmärrämme hyvin sen, ettei täällä asuvia kiinnosta juurikaan se, muualla Helsingissä tapahtuu. Niistä asioista kertovat muut pääkaupunkiseudulla ilmestyvät lehdet. Me keskitymme täysillä tänne Koilliseen.

Pyrimme tasapuolisesti tekemään juttuja eri puolilta lehtemme ilmestymisaluetta ja myös huolehtimaan siitä, että jokaisessa lehdessä kerrotaan mahdollisimman monen kaupunginosan asioista. Sekin vaikuttaa tuohon julkaistavien juttujen valikointiin ja aikataulutukseen lehden sivuilla. On todella ilahduttavaa, että kun emme itse kaikkialle ehdi, niin aina löytyy sellaisia aktiiveja, jotka ovat valmiita ottamaan kuvia ja kirjoittamaan jotain tapahtumista muistiin, jotta niiden avulla saadaan mukava tapahtuma tai tärkeä asia tuotua julkisuuteen. Se on niitä aidosti paikallisen lehden iloja ja hyötyjä – yhteispelillä tiedonvälitys sujuu.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTerhi Hulkko haastaa katsomaan
Seuraava artikkeliLatokartanossa asuu eniten väkeä