Puistolan Urheilijoilla näyttävä 90-vuotistapahtuma

Liikuntapuistossa esiteltiin PuiU:n ja yhteistyökumppaneiden toimintaa. Kuva Jani Jakonen

– Onpa pitkä historia. – 90 vuotta on hieno saavutus.
– Arvostan, että nykypäivänä löytyy aktiivisia urheiluseuran pyörittäjiä.

Näin kommentoivat  PuiU:n 90-vuotisjuhliensa kunniaksi järjestämän liikuntatapahtuman kävijät.

-Tarkoituksena on esitellä meidän omat lajimme, eli jalkapallo, tennis, sulkapallo, karate ja kuntoliikunta, kertoi PuiU:n puheenjohtajana huikeat 32 vuotta toiminut Uljas Joki.

Ulkokentillä nähtiin jalkapallo-otteluita, kun jokainen ikäluokka 9-vuotiaista ylöspäin pelasi kutsuvierasjoukkueita vastaan. Koulun sisällä järjestettiin karaten ja akrobatian lajinäytöksiä, ja kävijät pääsivät myös kokeilemaan sulkapalloa ja eri kuntoliikuntalajeja ilmaiseksi. Lapsille oli temppurata ja pomppulinna.

Syntymäpäiviensä juhlistaminen isolla liikuntatapahtumalla ei ole PuiU:lle harvinaista.

-Esimerkiksi 70- ja 80-vuotisjuhlat pidettiin samalla lailla. On kyllä tarkoitus järjestää vielä erillinen virallinen vastaanotto, johon kutsutaan muun muassa liittojen edustajat ja yhteistyökumppanit. Sen aika on marraskuun 28. päivä, joka on seuramme virallinen syntymäpäivä, Uljas Joki kertoi.

Liikuntatapahtumassa viihtyi PuiU:n jäsenten lisäksi henkilöitä, joille Puistolan Urheilijat oli entuudestaan vieras.

 -Nimen olen kuullut, mutta minkäänlaista sidettä ei ole tähän urheiluseuraan. Olen kotoisin Helsingin keskustasta ja jonkun vuoden olen asunut Pohjois-Helsingissä, tapanilalainen Ukko Kaarto kertoi.

-Upeaa, että alueella on perinteinen urheiluseura. Toimiva urheiluseura vaatii aktiivisia ihmisiä, koska seura varmaan toimii aika pitkälti talkootyöllä.

Ukko Kaarto toi lapsensa pelaamaan jalkapalloa Koudan kentälle, kun sattumalta huomasi, että menossa on myös PuiU:n juhlatapahtuma.

-Bonuksena saimme tämän tapahtuman. Aurinkoinen päivä ja musiikki soi. Hauskan oloinen, helsinkiläinen kylätapahtuma.

Merja Nieminen vieraili poikansa Aapo Tenttisen kanssa Puistolan VPK:n esittelypisteessä.

-En kovin hyvin tunne PuiU:n toimintaa, koska olemme asuneet alueella vasta niin vähän aikaa. Poikani pelaa PuiU:n jalkapallossa.

Myöhemmin Merja Nieminen osallistui pilates-näytetunnille koulun sisätiloissa.

PuiU:n kuntoliikuntavastaava Janette Parviaisen vetämään pilates ja stretching -näytetuntiin osallistui myös Heidi Huuhtanen, joka on PuiU:n pitkäaikaisia liikunnanharrastajia.

-Todella upeaa, että paikallisseura on ollut pystyssä 90 vuotta ja tarjonnut asukkaille monipuolisia liikuntaharrastuksia, Heidi Huuhtanen iloitsi.

-Olen kotoisin Puistolasta. Koko perheemme on PuiU:n jäsenenä. Mies aloitti jalkapallouransa PuiUssa. Minä pelaan tennistä PuiU:n aikuistennisryhmässä ja myös tyttäreni pelaa tennistä PuiU:n ryhmässä. Vuosien varrella on harrastettu ja kokeiltu monia muitakin PuiU:n lajeja.

PuiU:n pitkäaikaisiin konkareihin lukeutuva Seppo Jokinen pitää Puistolan Urheilijoiden vahvuutena nimenomaan seuran monilajisuutta. Jokinen toimi aikoinaan kymmenkunta vuotta PuiU:n varapuheenjohtajana ja jalkapallojaoston puheenjohtajana.

-PuiU on monilajiseurana aina hyvin seurannut ja noudattanut paikallisten ihmisten liikuntatarpeita. PuiU on elastinen seura, Seppo Jokinen kertoi.

Jani Jakonen