Malmitalon aula pullisteli juhlissa

Malmitalon aula täyttyi juhlimaan tulleista. Kuva Teija Loponen

Malmitalon 25-vuotisjuhlien päätapahtumassa lauantaina talon aula oli parvea myöten täynnä väkeä Maustetyttöjen esiintyessä.

Malmitalon neljännesvuosisataisen toiminnan juhlinta päätettiin toteuttaa asiakkaiden toiveita kyselemällä. Saaduista toiveista ja vinkeistä ryhdyttiin kasaamaan toimivaa pakettia, jonka antia on jo monena päivänä ehditty nähdä.

Pääjuhlaa vietettiin lauantaina ja sitä olivat toteuttamassa monet yhteistyökumppanit. Muun muassa Malmin enkelit esittivät useita yleisöön uppoavia lauluja. Eniten moni odotti Valituslaulua, jonka sanoitus koostui Malmitalon työntekijöiden saamista valituksen aiheista.

Malmilla toimivat yhdistykset ja järjestöt olivat saaneet aulatiloihin esittelypöytänsä ja heillä oli myös mahdollisuus käydä lavalla kertomassa toiminnastaan.  Pöytien takaa löytyi muun muassa Malmi-Seuran, Pukinmäen taidekoulujen sekä Longinoja.fi:n väkeä. Yksi esittäytyjistä oli Lions club Malmittaret, jonka jäsen Ulla Welin esitti runojaan, myös Malmitalolle kirjoittamansa onnittelurunon.

Salin puolella kaupungin edustajat olivat järjestäneet Malmin keskustan kehittämistä koskevan esittelytilaisuuden ja paneelin.

Paneelin loppuessa puolilta päivin Malmitalon aula oli täyttynyt yleisöstä. Lavalle olivat saapuneet suosion harjalla paistattelevat Maustetytöt, joiden musiikki näytti uppoavan kaiken ikäisiin.

Lauantaina tarjolla oli myös Lea Lavenin konsertti, Malmin Kotitiellä asuneen Remun muisteluita, erilaisia työpajoja, esityksiä ja toimintaa laidasta laitaan. Malmi Vice 15 vuotta näyttelyn ohessa oli lauantaina tuotemyyntiä ja nälkäiset saattoivat piipahtaa pihalla syömässä Lions club Helsinki Pohjoisen grillimakkaroita orkesterimusiikin tahdissa.

Sunnuntaina olivat vuorossa lasten Ipanapippalot ja kulttuuritalon juhlinta jatkuu aina 21.9. saakka, jolloin Malmitalolla on päivätanssit ja illalla tuliteatteria.

Teija Loponen