Tulevana viikonloppuna tapahtuu jälleen paljon. Alueemme oma kulttuurikeskus viettää neljännesvuosisatajuhliaan. Ainakin osa lukijoista muistaa, kuinka Malmitalon rakentaminen aiottiin perua aivan viime hetkillä. Se sai väen nousemaan takajaloilleen ja Malmitalon tontille suunniteltiin mielenilmausta, jossa ihmiset olisivat heilutelleet harjanvarsia olemattomien tulevien harjakaisten merkiksi. Lopulta perumisaikeista luovuttiin ja odotettu Malmitalo nousi koko koillisen omaksi kulttuurin kehdoksi, jonka annista saavat kaikenikäiset nauttia. Niin on juhlissakin, ohjelmaa on lapsille ja nuorille, sekä myös aikuisempaan makuun. Paikalle odotetaan myös Malmilla aikoinaan asunutta, jo legendaksi noussutta Remu Aaltosta.

Puistolan Urheilijat kuuluu ilmestymisalueemme vanhimpiin urheiluseuroihin. Se viettää 90-vuotispäiviään lauantaina järjestämällä kokeilutunteja ja näytöksiä Puistolan peruskoululla. Lauantai on myös Malmin Palloseuralle merkittävä päivä. Silloin vihdoin viimein päästään viettämään Tapanilan kentän, Mosan Wembleyn avajaisjuhlaa. Kentän remontti kesti ja kesti ja vieläkin pukuhuoneet odottavat rakentamistaan. Mutta ongelmat on selätetty ja uudesta ainutlaatuisesta ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetusta tekonurmesta on jo päästy nauttimaankin. Lauantaina pitkä odotus palkitaan ja uutta kenttää juhlistetaan koko päivän kestävin turnauksin.

Koillis-Helsingissä on edelleenkin asioita, joiden toteutumista odotellaan. Yhdistykset toivovat ja odottavat asukastiloja, vanhemmat homeongelmavapaita päiväkoteja ja kouluja lapsilleen ja nuoret kokoontumistiloja omaan kaupunginosaansa. Iäkkäämmät tahtoisivat muuttaa palvelutaloon omille kotikulmilleen, niistäkin on pulaa. Asiat paranevat vähä vähältä, aina vain se itselle tärkein asia ei kuulu kaupungin päättäjien mielestä nopeimmin toteutettavien joukkoon. Asioita voi silti yrittää edistää muun muassa paikallisten kaupunginvaltuutettujen avulla. He ovat luvanneet kuunnella asukkaiden huolia.

Päätoimittaja Teija Loponen